x

Royal Metal Fest tilføjer fire nye navne

Royal Metal Fest tilføjer fire nye navne

Foreningen Metal Royale kan for niende gang præsentere Royal Metal Fest i Aarhus. De er nu klar med fire nye navne. Det drejer sig om Crocell, Nero di Marte, Dysrhythmia, og Caro. 

Crocell (billedet) leverer til stadighed Death/Black metal med masser af rå, skandinavisk kraft, og på bandets fjerde fuldlængde, "Prophet's Breath", er denne beskrivelse mere passende end nogensinde før. Bandet spillede på Royal Metal Fest i 2010, hvor GAFFA blandt andet skrev: "Vi får et sæt præget af de tunge grooves, der er kendetegnet for Crocells thrash-prægede dødsmetal, og den fine balance mellem skrig og growl, som frontmand Magnus Jørgensen klarer så godt." Læs anmeldelsen her.

Italienske Nero di Marte spiller dødsmetal og er ikke bange for at eksperimentere med musikken. Det er nok en af grundene til, at de er inviteret med på turné af Gorguts, som også gæster festivalen. Nero di Martes musik er tidligere blevet beskrevet som mørkt, atmosfærisk, klaustrofobisk og ekspansiv.

Det instrumentale rock/metalband Dysrhythmia fra USA har fået mange rosende ord med på vejen siden dannelsen i 1998, hvor blandt andet Metal Hammer i 2003 udnævnte albummet "Pretest" som et af de 10 essentielle Mathcore albums nogensinde. Dysrhythmia har tidligere turnéret med bands som Mastodon, The Dillinger Escape Plan, og Clutch. Avantgarde rockmusik og jazz møder heavy metal.

Nordjylland kalder. Caro spiller nemlig nordjysk thrash direkte fra Frederikshavn. Den opskrift har vi hørt før hos genrebrødrene Essence, som i øvrigt har hentet Caros bassist ind i egen fold. Caro er også ved at skabe momentum i undergrunden. De har blandt andet deltaget i W:O:A Metal Battle i 2012, hvor de imponerede mange med deres blanding af thrash og dødsmetal.

På sidste års Royal Metal Fest var det ikke kun musikken, der trak. Men kunne også opleve tatoveringskunst, se middelalderkamp og komme til Royal Metal Whiskysmagning.

Mørket sænker sig atter over smilets by, når den årlige metalfestival afholdes på VoxHall og Atlas den 8.-9. april 2016. Begge dage vil musikken blæse derudad på begge spillesteder. Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA