x

Frost Festival fuldender programmet

Frost Festival fuldender programmet

Frost Festival finder sted rundt om i København hele februar med koncerter på andre lokaliteter end de traditionelle spillesteder og med fokus på samspillet mellem musik, arkitektur og lyskunst. Nu fuldender festivalen programmet med Liima (billedet) og Synd og Skam, der begge vil holde to såkaldte residencies, hvor man kan opleve grupperne, mens de skaber ny musik, på henholdsvis Hotel Astoria på Banegårdspladsen 4 ved Københavns Hovedbanegård og på Statens Museum for Kunst.

Festivaldirektør Mikael Pass udtaler:

"På mange måder kan Frost Festival sammenlignes med et laboratorium. Vi udforsker, hvordan vi oplever rytmisk musik og bruger byens rum, ved at præsentere bands i særligt iscenesatte omgivelser og lys eller i nye musikalske samarbejder. Laboratorietanken bliver for alvor foldet ud i selskab med Liima og Synd og Skam – to af landets mest innovative og nysgerrige musikalske kollektiver – som begge får mulighed for at
skabe musik og møde publikum i unikke rum under Frost Festival."

Liima på Hotel Astoria 16.-18. februar

Liima er den finske percussionist Tatu Rönkkö og Efterklang-medlemmerne Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolbergs nye projekt, der netop har annonceret udgivelsen af debutalbummet "ii" på det engelske pladeselskab 4AD (Grimes, Efterklang, The National med flere) den 18. marts. Kvartetten skriver al sin musik under ophold i forskellige byer med en klar deadline i form af koncerter, hvor den nye musik bliver præsenteret for publikum. Frost Festival har inviteret Liima til et residency på Hotel Astoria lige ved Københavns Hovedbanegård. Her vil Liima fra den 16.-18. februar bo og lave ny musik, når øvelokalet rykkes ind i hotellets nedlagte industrikøkken.

Hver dag har en lille gruppe Frost-gæster mulighed for at høre de friske sange blive spillet live til koncert i hotelkøkkenet – og en endnu mere eksklusiv skare kan tidligere på aftenen besøge Liima, mens ny musik spilles frem samt høre musik fra det kommende debutalbum som de første til lyttesession i Hotel Astorias suite. Køb billettter på Frost Festivals hjemmeside.

Hør Liimas første single, "Amerika":

Synd og Skam på Statens Museum for Kunst 15.-19. februar (gratis adgang)

Da en af Statens Museum For Kunsts store udstillingssale stod tom en uge i februar, passede timingen perfekt til, at Frost kunne invitere Synd og Skam ind i museets haller. Synd og Skam har fået museumssalen stillet til rådighed fra den 15.-19. februar og vil gennem ugen komponere musik inspireret af omgivelserne. Opholdet på museet afsluttes med en koncert til SMK Fridays, hvor der er gratis entré for alle.

Synd og Skam debuterede i 2012 med ep'en "Blafret Ør Af Kjoler" og markerede sig som anmelderfavoritter med deres både melodiske og stærkt eksperimenterende avantgardekompositioner et sted mellem jazz, hiphop og pop. De har siden stået for adskillige udgivelser, senest minialbummet "Sidste Fantasi" (2015), hvorfra du kan høre et nummer nedenfor.

Læs mere om Frost Festival på festivalens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA