x

R. Kelly: Sexanklagerne mod Bill Cosby er mærkelige

R. Kelly: Sexanklagerne mod Bill Cosby er mærkelige

R&b-sangeren R. Kelly har nu udtalt sig om de mange anklager mod Bill Cosby om sexovergreb mod kvinder fra helt tilbage i midt-1960'erne og frem til 2008. For nylig blev Cosby officielt tiltalt for et sexovergreb på en kvinde i 2004 i sit hjem nær Philadelphia.

R. Kelly er gennem tiden flere gange blevet anklaget for sexovergreb mod kvinder, men er aldrig blevet dømt for noget.

Til magasinet GQ Magzine bliver R. Kelly spurgt om sit syn på anklagerne mod Cosby og siger: "Jeg ved ikke, hvad der er sket. Jeg har været fan af Bill Cosby siden Bill Cosby Show (på dansk "Cosby & Co.", familie-sitcom fra 80'erne, red.) – selvfølgelig, hvem er ikke det? – og jeg kan ikke mene noget om noget, jeg ikke ved om er sandt eller ej, ud over at sige, at det skete for længe siden."

Kelly fortsætter: "Når jeg ser tv og ser kvinder på 70, 80 og 90 fortælle om, hvad der skete, da de var 17, 18 og 19, så er der noget mærkeligt over det. Det er min mening. Det er bare mærkeligt. Hvis Gud viste mig, at kvinderne taler sandt, så er det forkert (det, Cosby har gjort, red.). Så er det lige meget, om det er en fantasillion år siden. Men Gud skal gøre det, for Gud er den eneste, der kan vise mig det. Ingen mand kan fortælle mig det. Ingen kvinde kan fortælle mig det. Og når du venter 70 år, 50 år, 40 år med at fortælle noget så simpelt, så er det mærkeligt. I ved, at jeg siger det her, fordi det skete for mig, og det passede ikke."

I 2002 blev R. Kelly anholdt og senere tiltalt for sex med en mindreårig efter fremkomsten af en video, hvor han angiveligt har sex med og urinerer på en mindreårig kvinde. I 2008 blev han frikendt i sagen ved retten i Chicago. R. Kelly er også blevet tiltalt for besiddelse af børnepornografiske billeder, men sagen mod ham blev droppet, da billederne ifølge retten var blevet konfiskeret uden gyldig dommerkendelse.

R. Kelly er også blevet beskyldt for i 1994 at have giftet sig med den dengang kun 15-årige og dermed mindreårige sangerinde Aaliyah – R. Kelly var dengang 26. Ægteskabet skulle angiveligt senere være blevet annulleret, men både Kelly og Aaliyah har benægtet, at det nogensinde fandt sted. Aaliyah døde ved et flystyrt i 2001, 22 år gammel.

R. Kelly udgav kort før jul 2015 albummet "The Buffet" og gav i den forbindelse et videointerview til Huffington Post. Interviewet udviklede sig hurtigt til et skænderi mellem Kelly og journalisten, da denne spurgte til anklagerne mod Kelly for sexovergreb og endte med, at Kelly udvandrede. Læs mere om den historie og se det dramatiske interview her.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA