x

Iggy Pop udgiver album med Josh Homme – hør single

Iggy Pop udgiver album med Josh Homme – hør single

Rockveteranen Iggy Pop er på vej med et album, produceret af Josh Homme (Queens Of The Stone Age og Eagles Of Death Metal), der også spiller guitar, bas og klaver og synger kor på udgivelsen. Albummet får titlen "Post Pop Depression" og udkommer 18. marts. Hør singleforløberen "Gardenia" nedenfor.

Ud over Homme har Queens Of The Stone Ages multiinstrumentalist Dean Fertita (som også spiller med Jack White i The Dead Weather) og Arctic Monkeys' trommeslager Matt Helders også bidraget.

Pop og Homme udtaler, at de vil turnere med albummet, med både Fertita og Helders sammen med Queens of the Stone Ages Troy Van Leeuwen (guitar) og Chavez' Matt Sweeney (bas). Om vi er så heldige, at dette drømmehold er med, når Iggy Pop til sommer gæster NorthSide, er dog endnu uvist, men vi kan givetvis høre nogle af de nye sange live.

Det nye album bliver 68-årige Iggy Pops i alt 17. studiealbum og hans første siden coveralbummet "Après" fra 2012. Han har desuden udgivet fem album med de stilskabende protopunkere The Stooges, tre album udgivet 1969-1973 – i dag betragtet som rockklassikere – og to knap så velmodtagne album i 2007 og 2013. The Stooges er stadig aktive, men alle de oprindelige medlemmer ud over Iggy Pop er i dag afgået ved døden.

Som solokunstner er Iggy Pop især kendt for albummene "The Idiot" og "Lust for Life", begge udgivet i 1977 og skrevet og produceret i Berlin i samarbejde med nyligt afdøde David Bowie, som Iggy Pop i den periode delte en lejlighed med i Berlin. Flere af sangene på disse album blev i øvrigt senere indspillet af Bowie på dennes albums, blandt andre Bowies store solohit "China Girl".

Tracklisten for albummet er som følger:

01. Break Into Your Heart
02. Gardenia
03. American Valhalla
04. In the Lobby
05. Sunday
06. Vulture
07. German Days
08. Chocolate Drops
09. Paraguay

Hør singlen Gardenia her og se Iggy Pop og Josh Homme præsentere og fremføre sangen live i tv-showet The Late Show with Stephen Colbert:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA