x

Annika Aakjær udsender video, album og drager på turné

Annika Aakjær udsender video, album og drager på turné

Annika Aakjær er i dag klar med en ny single og musikvideo til sangen ''Alt hvad jeg vil sige''. Singlen er forløber for hendes kommende album, der bliver Aakjærs tredje udgivelse. I forbindelse med dette tager sangerinden på en tour rundt i Danmark.

Aakjær har gennem de sidste tre år arbejdet på det endnu unavngivne album, som udkommer den 19. februar. Med to anmelderroste plader bag sig har Annika Aakjær denne gang taget en chance og valgt et nyt udgangspunkt for sin musik, hvilket kan høres på lyden, men i særdeleshed også hendes tekster, som i højere grad end tidligere er personlige, men stadig med Aakjærs velkendte humoristiske sans.

Sidst Annika Aakjær var pladeaktuel var i 2010, og siden da har hun, ud over arbejdet med sit nye album, spillet en masse solokoncerter, været med i flere film, en julekalender og medvirket i teaterstykker. 

Annika Aakjær siger selv: – Det har været en kæmpe drøm, der gik i opfyldelse, at jeg har fået lov at lave film, tv og teater, det var egentlig min oprindelige barnedrøm, især at være med i julekalenderen, men jeg har samtidig fået bekræftet, at det at skrive sange og stå på en scene med mine egne ting er det reneste kald, der er i mig, at jeg ikke er mig selv, hvis jeg ikke har spillet eller skrevet en sang længe, og den slags skal man jo tage alvorligt.

Hun fortsætter, og fortæller følgende om sit kommende album: – Jeg har altid været sådan en, der lavede de store opgaver natten inden, de skulle afleveres, og sløsede mig igennem gymnasiet. Sådan en, der ofte snublede på målstregen. Jeg har aldrig helt forstået hvorfor, men svaret har langsomt sneget sig ind på mig. Det er, fordi jeg altid har været bange for at gøre mig umage, fordi jeg både frygter, at det går godt, og at det går galt. Så har det alligevel føltes mere trygt midt imellem, hvor jeg kunne sige, at jeg alligevel heller ikke gjorde mit bedste. Jeg har brugt de sidste par år på at forsøge at bryde den vane og forsøge ikke at stå i vejen for mig selv.

– Når jeg ser på den nye plade, kan jeg for en gangs skyld sige, at jeg har ydet mit allerbedste. Både fordi det var på tide, fordi jeg endelig turde, og fordi jeg har haft de rigtige omkring mig til at skubbe til mig og få mig derhen, hvor jeg gav mere af mig selv. Der ligger både frygt og frihed i at lægge de gamle vaner bag sig, og det er i høj grad det "Alt hvad jeg vil sige", og den kommende plade handler om.

Du kan opleve Annika Aakjær live følgende datoer til foråret:

Den 2. marts: Templet, Lyngby

Den 3. marts: Lille Vega, København (få billetter)

Den 4. marts: Posten, Odense

Den 10. marts: Huset Aalborg, Aalborg

Den 11. marts: Bygningen, Vejle

Den 12. marts: Headquarters, Århus (udsolgt)

Billetter kan købes via spillestedernes hjemmesider, Billetnet og Billetlugen

Se videoen til ''Alt hvad jeg vil sige'' her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA