x

Metallicas Kirk Hammett: Sådan var det at møde Bowie – som vi stjal fra

Metallicas Kirk Hammett: Sådan var det at møde Bowie – som vi stjal fra

Metallica-guitaristen Kirk Hammett er en af de seneste i den lange række af musikere, der har udtalt eller skrevet mindeord om David Bowie, der døde den 10. januar, to dage efter sin 69 års fødselsdag og to dage efter udgivelsen af albummet "Blackstar".

sin blog skriver Hammett om at vokse op som fan af Bowie og om at møde ham backstage efter en koncert i Kansas City i 2004, hvor Metallicas daværende turmanager skaffede adgang for Hammett og Metallicas bassist Rob Trujillo, der havde spillet andetsteds i nærheden samme aften, og i øvrigt boede på samme hotel som Bowie. Hammett skriver blandt andet:

"Jeg havde ingen forventning om at møde David, fordi jeg havde hørt, at han var meget privat og foretrak at holde lav profil efter sine koncerter. Det gør ikke noget, det gør vi også. Vi skulle til at gå, men så sagde Ian (Metallicas turmanager, red.) "nej, vent, David vil sige hej". Han havde kun været af scenen i 15 minutter – vi plejer at bruge 45 minutter, før vi kan tage vores korsetter af og tage vores vitaminer! Han kom ud iført T-shirt og sagde: "Hej, hvordan går det, Kirk, hej Rob. Jeg turde ikke tro på det. Og så blev vi som fanboys, fortalte hvordan han havde været en inspiration, blah, blah, blah. Han sagde, at han havde kendt os i lang tid, at han kunne lide vores musik og opfordrede os til at fortsætte."

Senere fik Hammett og Trujillo et lift tilbage til deres hotel af Bowies turbuschauffør, og dér mødte de Bowie igen:

"Vi går op ad trapperne, ind i loungen, og der er David med et stort grin og siger 'Sid ned, sid ned'. Rob og jeg satte os ned, og igen blev vi fanboys. Jeg kan ikke huske alle detaljerne, men vi talte om musik og hans kærlighed til Dandy Warhols. Jeg kan også huske at undskylde over for ham og sige "undskyld, David, fordi vi stjal titlen "Leper Messiah" (sang fra Metallicas 1986-album "Master of Puppets", red.), og han grinede. Cliff (Cliff Burton, Metallicas bassist 1982-1986, der døde i en Metallica-turbusulykke i 1986, red.) og jeg lyttede til "Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" hver dag på vores "Ride the Lightning"-turné i 1985, så ja, jeg stjal titlen fra det album."

Læs hele Kirk Hammetts artikel her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA