x

Gendannede LCD Soundsystem og 20 andre til Roskilde

Gendannede LCD Soundsystem og 20 andre til Roskilde

Roskilde Festival har netop offentliggjort 21 nye navne, heriblandt LCD Soundsystem, der tidligere på måneden annoncerede deres gendannelse og en koncert på den californiske Coachella-festival. Andre navne er , der giver sit eneste danske sommershow på årets Roskilde Festival samt Tame Impala, Ghost, Savages, S!vas og The Minds of 99.

LCD Soundsystem:

Rygterne har svirret længe, og i begyndelsen af 2016 kunne frontmand James Murphy endelig officielt bekræfte, at LCD Soundsystem har fundet sammen igen. Genforeningen består ikke kun af koncerter i USA og Europa, men også i udgivelsen af et helt ny album senere i 2016 – gruppens første nye materiale siden "This Is Happening" fra 2010.

LCD Soundsystem singledebuterede i 2002 og brød igennem i 2005 med deres særdeles dansevenlige disko-punkrock. De er kendt for tre album og hits som "Daft Punk Is Playing At My House" (2005), "North American Scum" (2007) og "All My Friends" (2007). Gruppen med sanger, sangskriver og multiinstrumentalist James Murphy som eneste permanente medlem sluttede med et afskedsshow i Madison Square Garden i New York i 2011. Fem år efter får Roskilde Festivals deltagere muligheden for at opleve LCD Soundsystem genoptage festen, når bandet indtager Orange Scene.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:
"LCD Soundsystems genforening er nærmest kommet ud af det blå, og vi turde faktisk ikke tro de første rygter, der begyndte at svirre på internettet sidste år. Men nu er det en realitet, og de får lov til at genoptage karrieren på Orange Scene en sen aften til sommer. I modsætning til så mange andre bands, der lader sig genforene, så stoppede LCD Soundsystem, da de nærmest ikke kunne blive bedre eller opleve mere succes. De vender oven i købet tilbage med både koncerter og en ny plade, og det har overbevist os om, at de nok skal genfinde glæden og spillelysten og indfri de skyhøje forventninger."

Varm op med "North American Scum":

 

MØ:

MØ har tidligere spillet på Roskilde Festivals Pavilion- og Arena-scene i henholdsvis 2013 og 2014. Nu rykket hun op på Orange Scene, hvilket bliver en foreløbig kulmination på en kometkarriere. I 2013 debuterede hun som et spirende pophåb på Roskilde Festivals scene for de unge talenter, og senest har nu 27-årige MØ fået international succes i selskab med stjerner som Iggy Azalea og Major Lazer. Med sidstnævnte har hun med singlen og videoen "Lean On" for nylig 1 milliard visninger på YouTube, hvilket er den mest viste YouTube-video med en dansk kunstner nogensinde.

I øjeblikket fokuserer MØ hårdt på indspilningerne af sit andet album, efterfølgeren til 2014's "No Mythologies to Follow", og koncerten på årets Roskilde Festival bliver derfor MØs eneste danske sommershow.

Disse 21 navne offentliggøres i dag til Roskilde Festival 2016:
LCD Soundsystem (US)
MØ (DK)
Tame Impala (AUS)
Ghost (S)
Kvelertak (N)
S!vas (DK)
Birdy Nam Nam (F)
Chvrches (UK)
Destroyer (CA)
DJ Paypal (DE)
First Hate (DK)
Floating Points UK)
Frank Carter & The Rattlesnakes (UK)
Gaye Su Akyol (TR)
Klub 27 (DK)
The Minds of 99 (DK)
Palace Winter (DK)
Protomartyr (US)
Recondite (DE)
Savages (UK)
Tal National (NE)

Hør en playliste med alle de nye Roskilde-navne og en række af de tidligere offentliggjorte kunstnere her:

Med dagens offentliggørelser har Roskilde Festival nu løftet sløret for 53 navne til den kommende festival, og mange flere navne er på vej. Det fulde program offentliggøres i begyndelsen af april. Blandt tidligere offentliggjort kunstnere kan nævnes Red Hot Chili Peppers, New Order, PJ Harvey, Tenacious D og Wiz Khalifa I alt 175 navne spiller på næste års Roskilde Festival. Se alle offentliggjorte kunstnere her

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli 2016.
Partout-billetter til Roskilde Festival koster 1995 kroner (eksklusiv gebyr).
Et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 995 kroner (eksklusiv gebyr).
Billetter kan købes på roskilde-festival.dk

Alt overskud fra Roskilde Festival doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival. Siden begyndelsen i 1970'erne har Roskilde Festival genereret over 225 millioner kroner til udlodning.

Hør en playliste med kunstnere på dette års Roskilde:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA