x

Kom til koncert og artist talk med avantgarde-metalmusikere fra Sunn O))

Kom til koncert og artist talk med avantgarde-metalmusikere fra Sunn O))

Duoen Stephen O'Malley (med langt hår på billedet) og Randall Dunn, begge medlemmer af det grænseoverskridende og genre-omdefinerende amerikanske heavy metal-orkester Sunn O))), gæster Danmark den 18. februar sammen med duoen Arnold Dreyblatt & the Orchestra Of Excited Strings til en dobbeltkoncert på Jazzhouse i København.

Duoen Stephen O'Malley og Randall Dunn giver ligeledes en halvanden times lecture (Artist Talk) på Det Rytmiske Konservatorium (RMC) den 10. februar fra 16-17.30. Arrangementet er gratis.

På trods af at O'Malley og Dunn som nævnt har arbejdet sammen i Sunn O))), er konstellationen som duo helt ny. Koncerten er en premiere, og materialet der bliver spillet er baseret på indspilninger, der foretages i København i ugerne op til koncerten. Fans af Sunn O))) kan dog også godt glæde sig til koncerten.

I Sunn O))) har Randall Dunn og Stephen O'Malley sammen formået at føre metalgenren ind på kunst- og perfomancescenen. Stephen O'Malley, der også går under navnet Soma, har udover arbejdet med Sunn O))) udgivet en række soloværker og samarbejdet med flere musikere, teaterfolk og filmfolk, blandt andet Scott Walker, Julian Cope og endda danske Sort Sol. 

Randall Dunn fungerer som bandleder, komponist, guitarist og keyboardspiller i Master Musicians of Bukkake og har indspillet med flere forskellige kunstnere udover sit virke i Sunn O))). Han er desuden overbevist buddhist, hvilket viser sig i hans musikalske referencer, der spænder bredt fra orientalsk og persisk musik til elektropop og brutal støj. Dunn har også produceret Sonic Youth-medlemmet Thurston Moores kommende album.

Med sig har duoen Arnold Dreyblatt & the Orchestra Of Excited Strings, som består af den amerikanske komponist og multimediekunstner Arnold Dreyblatt, som benytter sig af hjemmebyggede instrumenter og mikro-tonalitet. Han benytter sit eget notations og tuning-system og er kendt for sin særegne minimalistiske avantgarde-rock med hypnotiske forløb af overtoner fra hans modificerede strengeinstrumenter. 

Billetter kan købes via Billetlugen og artFREQ

Hvis du ikke før har stiftet bekendtskab med Sunn O))), som både Stephen O'Malley og Randall Dunn spiller i, kan du lytte til nummeret ''It Took The Night To Believe'' her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA