x

Ny single og interview: Kør i Christophers limousine hele natten

Ny single og interview: Kør i Christophers limousine hele natten

Christopher er aktuel med sin splinternye single "Limousine", indspillet med den norske rapduo Madcon. Sangen er efterfølgeren til hittet "Tulips", der udkom i august 2015 og er anden single fra Christophers endnu unavngivne tredje album, der udkommer til foråret. Et album, der følger op på det succesfulde "Told You So" (2014), som fik guld for 20.000 solgte eksemplarer. Hør "Limousine" her

Vi har fanget Christopher til en snak om den nye single – og lidt om hans forhold til biler.

Hvordan er din nye single "Limousine" blevet til?

– Min producer Frederik Nordsø fandt klaver-riffet på en gammel lp-plade og samplede det til ukendelighed, og det havde en 60'er-vibe, der lød af optur og sommer. Da jeg hørte det, flød det ud af mig med en spoken word-agtig tekst, og så skrev nummeret næsten sig selv, selvom jeg også fik hjælp af min amerikanske sangskrivermakker Clarence Coffee Jr. 

– Da vi fandt på linjen "jump on my limousine and ride on it all night long", var det en grineren metafor, vi bare ville brygge videre på. Jeg kan lettere skrive en tekst, hvis jeg forestiller mig en musikvideo, så det gjorde jeg og tænkte på et Great Gatsby-agtigt univers med stilfulde kjoler og fyre i tuxedos, rigtig old-school. Sangen handler om en kvinde, der er en beauty queen og kan få lige, hvem og hvad hun vil, og måske er lidt en gold digger. Det hele er skrevet med et glimt i øjet.

Du har indspillet sangen med den norske rapduo Madcon. Hvordan kom de med på nummeret?

– Vores pladeselskab Warner satte os i forbindelse med hinanden, fordi de syntes, vi ville være et godt match, og det var vi også. Nummeret var næsten færdigt, og jeg regnede egentlig bare med, at de ville sende 16 takters rap, men de fandt også på den indledende hookline med "She wants it all night", og det var jo bare en ekstra bonus. Det er en superfængende linje.

Har I så talt om sangens indhold, eller har de bare selv fundet på det, de ville rappe?

– Sangens tema var jo temmelig åbenlyst, og de har selv fundet på teksten. Det er sådan, man gør, når det handler om features.

Ikke råd til fejltagelser i USA

Kan du ellers afsløre lidt om dit kommende album?

– Ja, det kommer til foråret, og det kommer til at indeholde lidt af hvert, både nogle urban-ting, nogle sange, hvor det kun er mig og en guitar og noget tropical house, men jeg føler mig meget hjemme på det hele. Der er en rød tråd, og det er mig. I øvrigt medvirker norske Matoma også på et nyt nummer, vi har lige indspillet det. Der er mange fede norske navne på musikscenen lige nu, heja Norge! Lige nu er vi i den afsluttende fase, hvor albummet skal mikses og masteres, så det er fløjlshandsken i den ene hånd og øksen i den anden. Vi har indspillet 15 numre, og der skal maksimalt være 13 på albummet, så vi skal til at skære. Det er kill your darlings.

Nu hedder din nye single jo "Limousine", så hvad er dit forhold til biler?

– Jeg elsker biler, og jeg har allerede haft flere biler.

Hvad kører du selv i lige nu?

– En carbonschwarz BMW X4, som jeg har haft i et år. Det er en stor bil med mange hestekræfter, en fed blanding af en stor personbil og en sportsvogn. Den er god at cruise i, og man kan heller ikke mærke, når man kører 130 i den.

Hvilken bil ville du allerhelst eje, hvis du havde råd – det kan jo være, det kommer med tiden?

– Enten en gammel Aston Martin eller en Jaguar E-Type, jeg er vild med old-school biler, det er det rene lir. Eller en BMW i8, det er en sportsvogn i klasse med en Lamborghini, og som oven i købet er en hybridbil, så den er også miljøvenlig. Jeg har været ude at prøvekøre én, det var fantastisk. (Den danske salgspris er cirka 2,7 millioner kroner, red. – læs mere om vidunderet her

Jeg går ud fra, at du har fulgt med i, hvordan Lukas Graham er på vej frem i USA. Hvor tæt er du selv på at få udgivet noget i USA?

– Ja, det er totalt drømmen om at slå igennem i USA, og man behøver kun én sang for at gøre det, det skal bare være den rette sang. Jeg er så heldig, at jeg har en rigtig godt hold omkring mig til at arbejde for mig, og de har også kontakter i USA, men der er ikke råd til fejltagelser, så USA kigger meget på, hvor meget succes jeg har på hjemmefronten, før de rykker. Hvis jeg for eksempel kan ligge nummer 1 i Sverige, så vil det være et stort skridt på vejen. Men jeg tager én ting ad gangen.

Christopher drager på forårsturné med start i Kulturværftet Hal 14 i Helsingør 28. april. Find billetter via GAFFA Live

Hør "Limousine" her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA