x

Dicte tager på turné og udsender nyt album – hør single

Dicte tager på turné og udsender nyt album – hør single

Den 5. februar udsender Dicte sit ottende album og kan opleves på en omfattende Danmarkstour fra slutningen af februar. 

Det nye album får titlen ''Perfume'' og har et langt mere soulet udtryk end sangerindens tidligere rockede univers. Derudover vil ''Perfume'' være organisk, storladent og melankolsk. Dictes nye udtryk er allerede blevet luftet på singlen ''All I Want Is You'', og den nye Motown-lyd vil også være meget tydelig på singlen ''Stronger'', som vil udkomme samme dag som albummet.

Dicte fortæller: – På det her album har jeg haft lyst til at afsøge nye stilistiske veje og især været draget af den helt klassiske soultradition; af den storladne, melankolske ballade og mid-tempo-sang, der understøttes af stemningsfulde stryger- og korarrangenter. Men jeg har også set en udfordring i at skrive på de positive følelser og lave uptemposange som "Stronger", der basalt set handler om den stolthed, jeg føler, når jeg går med min datter i hånden – en slags du-har-gjort-det-godt-nok-skulderklapsang til mig selv.

Albummet har ifølge Dictes pladeselskab ArtPeople enkle, iørefaldende popmelodier og nærværende vokal, som fremfører personlige tekster, der skærer ind til benet. De gennemgående temaer på ''Perfume'' er kærlighed, og når kærligheden går i stykker, børn og forældre, nærvær og afsavn. På albummet er Dictes mission at få tingene sagt uden omsvøb, præcis som det høres på singlen ''All I Want Is You''

Om ''All I Want Is You'' fortæller Dicte: – Det har været et helt bevidst dogme for mig, at "den rene sang" kom før produktionsidéerne; at hvert nummer skulle være så solidt skrevet, at det ville fungere, hvad enten det blev spillet helt skrabet og akustisk, med fuldt band eller med et kolossalt symfoniorkester.

Du kan opleve Dicte og albummet ''Perfume'' live landet over fra slutningen af februar. Her drager hun på tour med Jesper Mortensen på trommer, Morten Buchholtz på keys, Line Felding på cello, mandolin, percussion og kor samt Anna Brønsted på bas og keys. 

49-årige Dicte begyndte sin karriere i 1983 med egne sange og covers af Janis Joplin og var i 1989 med til at danne bandet Her Personal Pain, der vandt en talentkonkurrence og en optræden på Roskilde Festival 1990. I 1992 udsendte de deres første og eneste album, "Songs from Cinema Café", der gav dem en Dansk Grammy som Årets Nye Navn. I 1993 gik Dicte atter solo og debuterede i 1994 med et album, der blev belønnet med et legat fra Statens Kunstfond. I 2007 blev Dicte nomineret til titlen som Årets Danske Sangerinde ved Danish Music Awards.

Se Dicte følgende steder til foråret: 

25/02 - 2016: Musikhuset Aarhus, Lille Sal, Aarhus C

26/02 - 2016: Posten, Odense

27/02 - 2016: Det Bruunske Pakhus, Fredericia

03/03 - 2016: Aalborg Studenterhus, Aalborg

04/03 - 2016: Ny Ridehus, Kulturcentret i Næstved, Næstved

05/03 - 2016: Fermaten, Herning

06/03 - 2016: DR Koncerthuset, Studie 3, København

10/03 - 2016: Sønderborghus, Sønderborg

11/03 - 2016: Ollerup Forsamlinghus, V. Skerninge

12/03 - 2016: Bygningen, Vejle

20/04 - 2016: Ishøj Kulturcafe, Ishøj Duo m/ Mika Vandborg

13/05 - 2016: Louisiana, Humblebæk

Få en forsmag på Dictes nye album med singlen ''All I Want Is You'' her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA