x

Republikansk præsidentkandidat lover at genforene Pink Floyd

Republikansk præsidentkandidat lover at genforene Pink Floyd

På billedet fra venstre: Trommeslager Nick Mason, guitarist og sanger David Gilmour, keyboardspiller Richard Wright (død 2008) og bassist og sanger Roger Waters

Pink Floyd er et af de mest legendariske bands, der eksisterer, og nu er briterne også blevet en del af den nuværende amerikanske præsidentvalgkamp. Fjendskabet mellem kernemedlemmerne Roger Waters og David Gilmour har tidligere været veldokumenteret, og selvom forholdet mellem de to er blødgjort de seneste år med gæsteoptrædener under hinandens koncerter, skal der nok meget til for, at Ohio-guvernøren John Kasich skal kunne holde det løfte han kom med i nat, dansk tid.

I et interview med CNN lovede den potentielle præsidentkandidat nemlig, at han ville forsøge at genforene Pink Floyd, hvis han bliver valgt som præsident. Kasich udtalte, at Roger Waters' "The Wall"-koncerter er noget af det største, han har oplevet, og hvis bandet blev genforenet, skulle "Money" fra albummet "Dark Side Of The Moon" være den første sang, de skulle spille sammen.

Det britiske band eksisterede fra 1965 til 1994 i forskellige inkarnationer. Roger Waters forlod bandet allerede i begyndelsen af 80'erne – og det var Gilmour, der ledte bandet frem til 1994. I 2005 blev de fire 70'er-hovedmedlemmer Gilmour, Waters, Richard Wright og Nick Mason genforenet for én aften under velgørenhedskoncerten Live 8 i Hyde Park i London.

I november 2014 blev albummet "The Endless River" udgivet, baseret på ældre indspilninger og uden Roger Waters. Albummet blev tildelt tre stjerner af GAFFAs Torben Holleufer under overskriften "Skuffende svanesang fra Pink Floyd". Læs hele anmeldelsen her.

Vi er ganske sikre på, at Roger Waters, som er selverklæret venstreorienteret, næppe ønsker, at en republikansk præsident skal stå for genforeningen af Pink Floyd, og efter at Richard Wright døde i 2008, er det nok endnu mere tvivlsomt, at de nuværende bandmedlemmer nogensinde kommer til at stå på en scene sammen.

Her kan du få et gensyn med bandets korte genforening i 2005:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA