x

Junior Senior udsender maxi-ep

Junior Senior udsender maxi-ep

GAFFA.dk kan som de første afsløre, at Junior Senior efter et par års pause udsender nyt materiale til august. Der er dog ikke tale om et nyt album, men en, med pladeselskabets ord, maxi-ep, der skal fungere som mellemspil inden næste fuldlænge-album fra den farverige danske duo. Vi mødte Jesper "Junior" Mortensen og Jeppe "Senior" Breum til en uddybende kommentar hos deres pladeselskab, Crunchy Frog, i København:

– "Hey Hey My My Yo Yo" (duoens seneste album fra 2005, red.) kommer ud i USA i august, og så snakkede vi med pladeselskabet om at indspille et nyt nummer, fordi iTunes så vil lave sådan en "iTunes Exclusive USA", hvor de giver os en masse promotion og smækker os på forsiden, fortæller Senior.

– Vi har gået og ventet på, at den kom ud i USA, og vi gad ikke rigtig starte på noget nyt, før end det gamle kapitel ligesom er slut. Og man bruger jo altid et par dage i studiet på bare at lave ét nummer, og så tænkte vi: "lad os bare indspille en hel ep", supplerer Junior.

Resultatet er blevet ep'en "Say Hello, Wave Goodbye", der indeholder syv numre og et bonustrack, og udkommer i Danmark d. 13. august. Stilen er umiskendelig Junior Senior'sk, men lyduniverset er blevet mørkere og mere synth.-baseret, og numrene længere.

– Vi havde lyst til at droppe vers-omkvæd-strukturen. Jeg synes mange indierockbands er for bundet af regler for, hvad du må og hvad du ikke må, og hvor hurtigt man skal nå et omkvæd. Det begyndte at kede mig, så det ville vi gerne væk fra, spekulerer Junior, inden Senior tager over:

– Vi har altid elsket synthesizers, så det er ikke noget, vi lige har opdaget. Der er også meget synth på de gamle plader, men måske mere som en slags stjernestøv på toppen af musikken, hvor det her er et mere dominerende og bærende element.

Albummet er indspillet tidligere på måneden på bare fem dage i Thomas Troelsens Delta Lab-studie og er produceret af Mads Nørgaard (ikke designeren, red.) og Jesper "Junior" Mortensen, der sidste år også stod bag mikserpulten på Oh No Onos debutalbum "Yes".

For Junior Senior peger karrierevejviserne i øjeblikket mod USA, hvor udgivelsen af "Hey Hey My My Yo Yo", og nu "Say Hello, Wave Goodbye" på selskabet Rykodisc, i efteråret skal følges op med koncerter og promotion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA