x

Wafande beklager nazi-portrættering af Støjberg

Wafande beklager nazi-portrættering af Støjberg

Følgere af Wafandes Instagram-profil kunne i går se sangerens post af et photoshoppet billede af integrationsminister Inger Støjberg på filmplakaten fra en amerikansk pornografisk nazi-film "Ilse: Hunulven fra SS" (1975). I anledningen var titlen dog ændret til "Inger: Hunulven fra V", og samtidig var Støjberg indsat som den storbarmede Ilse.

Det var dog langt fra alle, som reagerede med latterbrøl over Wafandes satirebillede. Billedet blev i stedet hurtigt dømt som "usmageligt", blandt andet af Socialdemokraternes politiske ordfører Nicolai Wammen over for Ekstra Bladet.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup bakkede også op om klassificeringen og erklærede billedet for "upassende". Skaarup tilføjede desuden at ansvaret for en "ordentlig politisk debat" både ligger hos politikere og kunstnere, og han mener derfor ikke, at politikere, som er demokratisk folkevalgte skal fremstilles som nazister, siger han til Ekstra Bladet.

Støjbergs egen reaktion var dog betydelig mere afslappet, og politikeren konstatede blot på sin egen Facebook-profil, at "noget tyder simpelthen på, at jeg bedre kan lide Wafandes musik, end han kan lide min politik".

Wafande har nu slettet billedet fra Instagram – du kan se det hos Ekstra Bladet – og beklager det. Sammen med de undskyldende ord har sangeren til gengæld uploadet et billede af ham selv som Støjberg og takker politikeren for hendes gode humor. Se billedet ovenfor og via dette link.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA