x

Video: Vandreguitarens sidste vandring – med Mads Langer

Video: Vandreguitarens sidste vandring – med Mads Langer

Vandreguitaren donerer over 50.000 danske kroner til Danmarks Indsamling i morgen. Guitaren er købt af Tuborg Musikhjælp, som har skænket instrumentet til Rockmuseet i Roskilde.

Vandreguitaren har i løbet af 2015 været i hænderne på danske sangere og guitarister eksempelvis Christopher, Jacob Binzer, Tina Dickow, Tim Christensen, Sebastian, Mads Langer med mere. Artisterne har alle medvirket i en video, hvor de giver et nummer på guitaren og efterfølgende signerer den. Vandreguitarens sidste vandring mellem danske kunstnere fandt sted ved gårsdagens udgave af Aftenshowet, hvor Mads Langer gav nummeret "3AM".

I går har man kunnet byde på den autograffyldte guitar. Klokken 19.30 faldt hammeren, og Vandreguitaren blev solgt til Tuborg Musikhjælp, som har skænket guitaren til Rockmuseet i Roskilde. Selvom vandreguitarens sidste vandring til museet er fastlagt, kan man stadig støtte velgørenhedsprojektet via Danmarks Indsamlings hjemmeside.

Pengene går til bekæmpelse af fattigdom, som er dette års fokus ved Danmarks Indsamling 2016. Vandreguitaren er en idé af sanger Rasmus Morrison og iværksætter Thomas Bang Andersen, der begge ønskede at bidrage til bedre vilkår for andre mennesker, der ikke er så heldigt stillede som i Danmark. Guitaren i sig selv har en værdi af 10.000 danske kroner. Men på trods af guitarens mellemklassekarakter er instrumentets affektionsværdi langt højere på grund af de danske kunstnere, der gratis har indvilget i projektet i kampen mod verdens fattigdom.

Se indslaget med Mads Langer i DR Aftenshowet

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA