x

Beyoncé beskyldt for plagiat i sin helt nye musikvideo

Beyoncé beskyldt for plagiat i sin helt nye musikvideo

Beyoncé har svaret to filmlavere, der har udtalt, at Beyoncé i sin nye "Formation"-musikvideo har benyttet sig af videoklip uden tilladelse fra en dokumentar, de har lavet.

Beyoncés nyeste single "Formation" blev med tilhørende video udgivet i lørdags. Videoen viser billeder fra den amerikanske by New Orleans, som var en af de byer, der blev værst ramt under orkanen Katrina i 2005. Desuden er New Orleans en af de byer i USA, der har den største afroamerikanske befolkning. Et af klippene i Beyoncés nyeste video viser Beyoncé på en synkende New Orleans-politibil.

Efter videoens premiere har Chris Black, som sammen med instruktøren Abteen Bagheri har stået bag dokumentaren "That B.E.A.T", udtalt følgende på Twitter:

"Ny Beyoncé-video brugte klip fra dokumentaren, jeg producerede, og som var instrueret af @abteen… men hvorfor?"

Dertil skrev Bagheri: "Jeg er ikke sur. Det er en virkelig sørgelig realitet i musikindustrien. Det påvirker ikke mine venner og mit arbejde, men det er ikke cool."

Beyoncés team svarer nu de to filmskabere på musikmagasinet Faders hjemmeside, hvor de udtaler, at de havde fået tilladelse til at bruge billederne.

Udtalelsen på Faders hjemmeside lyder som følger: "Klippene fra dokumentaren var brugt med tilladelse og licens fra ejerne af klippene. De havde fået ordentlig kompensation. Klippene var givet til os fra filmproducenternes produktionsvirksomhed. Producenterne er nævnt i kildeangivelsen. Vi er taknemmelige for, at de ville give os denne tilladelse."

Black fortalte senere til Fader, at han og Bagheri ikke ejede rettighederne til dokumentaren, da filmen var lavet i samarbejde med Nokia, og at filmen skulle udgøre en del af Sundance-filmfestivalen. Ifølge Black og Bagheri har de to derfor aldrig haft berettigelsen til at sælge filmrettighederne videre til Beyoncé.

Black og Bagheri bærer heller ikke nag. "Jeg synes stadig, hun er 'dope', og jeg vil ikke bære nag til hende eller andre, men i sidste ende bliver vi nødt til at have respekt for andre filmskabere, som arbejder lige så hårdt. Hvorfor bruge klippene fra vores dokumentar? Hun har et større budget, end vi havde, og de krediterede ikke filmskaberne. Hvis jeg ikke havde sagt noget omkring dette, ville I vide, hvor det kom fra?

Bagheri afsluttede striden, da han fortalt til Fader, at "det ser ud, som om de har krediteret os nu, hvilket er, hvad der er vigtigt for mig."

Lyt til Beyoncés "Formation" og se de omtalte videoklip her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA