x

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Det er torsdag, hvilket betyder, at det snart er weekend, og hos GAFFA er weekenden synonym med gode koncertoplevelser. GAFFA tager forskud på weekenden og giver dig 11 bud på de bedste koncertoplevelser i Danmark torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Klik på kunstnernavnet for mere info og link til billetsalg.

TORSDAG DEN 11. FEBRUAR

København

Shearwater, Loppen

I januar i år udgav det amerikanske indie-rockband Shearwater sit seneste album, "Jet Plane and Oxbow". I den forbindelse giver bandet koncert på Loppen i København. Shearwater har været aktive siden 1999 og har siden da arbejdet med deres melodiøse og storladne lyd. Tilbage i 2012 udgav Shearwater albummet "Animal Joy", som fik stor ros af GAFFAs anmelder, der gav albummet fem stjerner ud af seks.

Aarhus

Erik Hassle, Train (spiller også i Pumpehuset den 12. februar)

Den svenske sanger og sangskriver Erik Hassle, som for alvor brød igennem tilbage i 2009 med mega-hittene "Don't Bring Flowers" og "Hurtful", spiller torsdag på Train i Aarhus og i Pumpehuset i København fredag. Den følsomme popsanger er aktuel med singlen "No Words" fra Hassles kommende album, en single, som flittigt er blevet spillet på de danske radiokanaler. Hassle har tidligere turneret med danske MØ og har foruden dette været med til at skrive Rihanna og Shakiras kæmpe-hit " Can't Remeber to Forget you".

Lisa Nilsson, Musikhuset (spiller også i Musikkkens Hus i Aalborg den 12. februar, men denne koncert er udsolgt)

I slutningen af december sidste år udgav Lisa Nilsson sit opsamlingsalbum"Ingen Gör Det Bättra", og det er i denne anledning, at den svenske sangerinde besøger Danmark. Nilsson deltog sidste år i den svenske version af tv-programmet "Toppen Af Poppen", hvor hun blandt andet imponerede med en svensk coverversion af Ace of Bases "The Sign", som efter den erfarnes sangerindes omskrivning fik den svenske titel "När Kärleken Tar Slut". Nilsson giver koncert i Musikhuset i Aarhus i aften, og i Musikkens Hus i Aalborg i morgen fredag, men denne koncert er dog udsolgt.

Esbjerg

Patrick Dorgan, Tobakken (spiller også i Sønderborghus den 12. februar og Fermaten i Herning den 13. februar)

Den danske popsanger Patrick Dorgan må siges at have haft vind i sejlene det sidste år. Blot efter at have udgivet to singler drog den halvirske dansker på danmarksturné. Kort tid før dette års P3 Guld havde DR udarbejdet en top 10-liste over de mest spillede danske kunsterne på P3 i år, og her nåede Patrick Dorgan en imponerende 1. plads med det tempofylde soul-popnummer "Marylin". Dorgan giver koncert torsdag på Tobakken i Esbjerg. Foruden dette gæster Dorgan i denne weekend Sønderborghus fredag den 12. og Fermaten i Herning lørdag den 13. februar.

FREDAG DEN 12. FEBRUAR

København

Bob Marley Birthday Celebration, Loppen

I anledningen af den afdøde reggaelegende Bob Marleys fødselsdag den 6. februar afholdes der en koncert til minde om reggaekongen, meget passende på Loppen i København. Koncerten vil foregå som en hyldest til Marley, hvor navne såsom Kids Tribute by Sol and Apar, Seminar, Blakk Gold og Kaka vi ære den afdøde legende. Bob Marley blev født i Jamaica i 1945 og måtte lade livet til kræft den 11. maj 1981, blot 36 år gammel.

Hverdagens Helte, The Rabbit Hole, Frederiksberg Allé (spiller også på NYV58, Aarhus den 13. februar)

Den Aarhus-baserede beat-trio Hverdagens Helte afholder koncert fredag på The Rabbit Hole i København. Drengene er album-aktuelle med deres debutalbum "Der Sker Noget om Lidt". I stedet for at afholde et traditionelt relaseparty har drengene bag bandet annonceret, at de vil afholde koncerten som en støttekoncert for at indsamle penge til "økonomisk pressede Folketingsmedlemmer", som ikke havde fået de lønforhøjelser, mange af dem havde håbet på. De aarhusianske folk-pop-drenge gæster foruden The Rabbit Hole fredag NYV58 i hjembyen Aarhus lørdag.

Herning

Baal, Fermaten (spiller også i Amager Bio den 11. februar (udsolgt) og Nordkraft i Aalborg den 13. februar)

Det er 20 år siden, at det danske rockband Baal, som bedst kan sammenlignes med noget, der ligner en blanding af Queen og David Bowie, brød igennem med debutalbummet "Sensorama". Siden da er det blevet til en række fem-stjernede anmeldelser, Dansk Grammy-nomineringer og 25.000 solgte album af debuten. For at fejre debutens 20 års jubilæum med manér forkæler bandet Danmark med række koncerter, blandt andet fredag på Fermaten i Herning. Foruden denne koncert gæster Baal i denne weekend Amager Bio torsdag den 11. februar (udsolgt) og Nordkraft i Aalborg lørdag den 13. februar.

Kolding

Bikstop, Godset (Spiller også på Forbrændingen, Albertslund den 13. februar)

Der er lagt op til en kæmpe fest, når Bikstok rammer Godset i Kolding fredag den 12. februar. Bikstok debuterede under navnet Bikstok Røgsystem tilbage i 2005 og satte godt gang i en ny bevægelse inden for dansk rapmusik. Bikstok udgav comeback-(mini)albummet "Uranium" tilbage i marts sidste år, et udspil, som fik hele fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder. De tre mænd bag hittene såsom "Uranium", "Spøgelser" og "Cigar" besøger, ud over Godset i Kolding fredag, Forbrændingen i København lørdag den 13. februar.

Næstved

Mikael Simpson, Vershuset

Sanger og sangskriveren Mikael Simpson, som også er kendt fra radioprogrammet "Formiddag på P6 Beat", gæster Vershuset i Næstved lørdag som en del af sin første soloturné. Simpson startede sin karriere i indie-gruppen Luksus, som var aktive i 90'erne og start-00'erne. Siden da har Simpson haft mange bolde i luften og har blandt andet udgivet fem studiealbum, indgået samarbejde med blandt andre Trentemøller samt journalisten og levemanden Jørgen Leth og medvirket i diverse radioprogrammer.

 

LØRDAG DEN 13. FEBRUAR

Aarhus

Aarhus Rap Jam, Ambassaden (entré betales i døren)

Ambassaden i Århus slår lørdag dørene op for en lyrisk rap-fest. 14 undergrunds-rappere gæster denne aften Ambassaden for at hylde den danske undergrundsrap. Blandt disse rappere kan nævnes navne såsom Trepac, Pede Gøbb, Mc Meller og lokale kendinge såsom Lasse Frisk, duoen Den Gode Gerning og Nyboe. Arrangørerne bag Aarhus Rap Jam garanterer god stemning på scenen fra start til slut.

Molly, Radar

Det københavnske rock-band Molly spiller koncert på Radar i Aarhus lørdag. Bandet gæstede i januar Vega i København som en del af konceptet Vegas Udvalgte, hvor Vega udvælger en række lovende kunstnere til at spille en række minikoncerter. Ved dette arrangement gav GAFFAs anmelder Molly fire ud af seks stjerner og sagde blandt andet følgende om oplevelsen: "Koncertens første tonestrejf henledte hurtigt tankerne til 00'ernes punkrock-bølge, der nærmest var kendetegnet ved lange guitarremme, et glimt i øjet og melodiøst guitarfileri." Der er lagt op til en solid rockoplevelse på Radar lørdag.

SØNDAG DEN 14. FEBRUAR

København

Anderson .Paak and the Free Nationals (få billetter), Pumpehuset

Den amerikanske Anderson .Paak er en af de mest spændende upcoming r&b/hiphop musikere lige nu. Anderson var featured på hele seks numre på Dr. Dres comeback album "Compton: A Soundtrack" fra 2015. Anderson .Paak gæster Pumpehuset søndag sammen med sit band The Free Nationals.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA