x

The Raveonettes støtter Amnesty

The Raveonettes støtter Amnesty

I dag udkommer albummet "Make Some Noise – The Amnesty International Campaign To Save Darfur", hvor navne som R.E.M., U2, The Flaming Lips, Duran Duran og The Cure alle medvirker med en coverversion af et John Lennon-nummer for at skabe opmærksomhed om krisen i Darfur-regionen, hvor menneskerettighederne dagligt bliver overtrådt, og en kvart million er flygtninge i deres eget land.

Der er også et dansk bidrag på pladen fra The Raveonettes, der har valgt at bidrage med en version af "One Day At A Time", der oprindeligt findes på "Mind Games"-pladen fra 1973.

GAFFA fangede Sharin Foo fra The Raveonettes på telefonen for at høre, hvordan de to danskere var blevet involveret i projektet.
- Vi blev kontaktet af Amnesty International, hvilket vi var meget beærede over. Vi synes Amnesty gør et utroligt vigtigt arbejde, og det ville vi gerne være med til at støtte op om.

Sharin kan fortælle, at duoen blev kontaktet i september sidste år, hvor de på det tidspunkt ikke var synderlig bevidste om, præcis hvad historien bag problemerne i Sudan var. Siden da har de dog sat sig mere ind i problemerne og er gennem deres arbejde for Amnesty blevet briefet af Darfur-eksperter, der har kunnet fortælle skrækhistorier om overgreb på kvinder, flygtninge og brud på alle former for menneskerettigheder.
- Når man bare ser indslag på tv, kan det være svært at tage det hele ind. Man bliver hurtigt immun, og fordi man ikke får forhistorien på tv, er det svært at forstå, hvordan de ting kan ske. Det er en utrolig kompleks situation, og det er derfor vigtigt, at den sudanske regering bliver presset udefra for at tage aktion. Derfor er det vigtigt at holde fat i, at man skal sætte sig ind i ting og tage ansvar – så kommer der en følelsesmæssig reaktion, der gør at man kan forholde sig til tingene. Det er en utrolig kompleks situation, og det er derfor vigtigt, at den sudanske regering bliver presset udefra for at tage aktion. Det er hele idéen med Make The Noise-kampagnen – at få fat i den unge generation og vise dem, at de kan gøre en forskel.

Der er i alt 28 sange på "Save Darfur" udgivelsen, der inkluderer sange som "Imagine", "Instant Karma" og "Give Peace A Chance". Det nummer The Raveonettes medvirker med, er dog ikke helt så kendt.
- Der var ikke frit valg på alle hylder, da det blev vores tur til at vælge en sang. Vi modtog en liste med sangtitler, hvor der stod U2, Aerosmith og andre store navne ud fra nogen af dem. Men så faldt vi over "One Day At A Time", som vi ikke umiddelbart kendte. Men det er en fin lille sang, som vi er rigtig glade for. For os var det desuden interessant at vælge en sang, som folk ikke har helt så tæt et forhold til for eksempel "Working Class Hero" – som jeg synes Green Day gør rigtig godt.

Duoens optræden på "Save Darfur" er dog ikke det sidste, The Raveonettes skal lave sammen med Amnesty. Der er lige nu snak om at arrangere en uannonceret guerilla-koncert, som Sharin af samme grund ikke kunne fortælle så meget mere om.

Det ligger dog fast, at The Raveonettes kan opleves til Beatday07 på Charlottenlund Fort 17. august, hvor man kan forvente, at duoen vil spille en hel del nyt materiale.
- Vi er forholdsvis langt med den nye plade og regner med at kunne gøre den færdig indenfor den næste måned. Så vi skyder efter at have noget klar til september eller oktober, men vi ved ikke, om det bliver et album eller måske en ep. Vi har stadig kontrakt med Columbia Records i USA, der har en option på næste album, så de har i hvert fald mulighed for at udsende den.

I maj medvirkede The Raveonettes på kompileringen "Warm & Scratchy" med sangen "Dead Sound" som formodentlig også vil dukke op på en kommende plade. Sangen er catchy og en tilbagevenden til en lidt mere beskidt lyd, der kunne være en indikation af, hvor Sune og Sharin er på vej hen musikalsk.
– Vores sidste plade var en rigtig band-plade, og jeg tror den næste bliver lidt anderledes. Jeg tror det bliver en tilbagevenden til lyden fra de tidligere plader. Det bliver lidt mere støjende og beskidt.

Helt præcis hvordan The Raveonettes lyder anno 2007 kan man finde ud til Beatday07, hvor det også vil blive afsløret, hvem der egentlig spiller med i bandet for tiden.

"Save Darfur" er på gaden i dag, og billetsalget til Beatday07 er gået i gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA