x

Stem på den bedste: 11 essentielle kærlighedssange

Stem på den bedste: 11 essentielle kærlighedssange

Vi kan ikke komme uden om det. Søndag den 14. februar er det Valentinsdag, og GAFFA-redaktionen har taget den amerikanske tradition til sig. I den anledning har vi lavet en playliste med 11 essentielle – mere eller mindre lykkelige – kærlighedssange, som du kan spille for dig og din udkårne på Valentinsdag og dermed udtrykke de dybe følelser, I har for hinanden. Hvorfor gøre det selv, når man kan få store stjerner som Beyoncé, Lars H.U.G. og Bruce Springsteen til at gøre det for dig?

På GAFFA vil vi gerne høre, hvilken af disse 11 sange der er din yndlings-kærlighedssang. Lyt til playlisten og deltag i afstemningen nedenfor – og kom gerne med bud på andre store kærlighedssange i kommentarfeltet.

Hvis du synes, alt det der med Valentinsdag er noget opreklameret fis, kan du også stemme på den bedste Anti-Valentinsdag-sang her.

Beyoncé – "Love on Top" (2011)

Er der nogen, som gør det godt på kærlighedsfronten i Hollywood, så må det være Beyoncé og Jay Z. Så gør ligesom kærlighedsmesteren mrs. Carter og udtryk, hvor meget du sætter pris på din udkårnes kærlighed til dig med "Love on Top".

Taylor Swift – "Love Story" (2008)

Søde, blide og uskyldige Taylor Swift – hvem er bedre til at lave en følsom og poppet kærlighedssang? Sangen omhandler en kærlighedshistorie som Romeo og Julies. Swift har tydeligvis ikke fået et memo om, at Romeo og Julie ender sørgeligt, men lad nu det ligge – "Love Story" er en catchy sang om to menneskers kærlighed til hinanden.

Bob Dylan – Make You Feel My Love (1997)

En af alle tiders største sangskrivere har skrevet talrige kærlighedssange, lykkelige som ulykkelige – men næppe nogen smukkere end denne fra hans store (comeback)album "Time Out of Mind" fra 1997. Sangen er også indspillet af blandt andre Adele på hendes debutalbum "19" fra 2008.

Seal – "Kiss From A Rose" (1994)

En ægte kærlighedsballade. Det kan godt være, at Heidi Klum og Seal gik fra hinanden tilbage i 2012, men mon ikke dette blot skyldes, at Seal ikke sang "Kiss From a Rose" ofte nok for Klum? Det virker da i hvert fald til at være den eneste logiske grund.

Leonard Cohen – I'm Your Man (1988)

Den store kvindebedårer har begået mange udødelige kærlighedssange. Vi er endt med "I'm Your Man", blandt andet grundet linjerne "If you want a partner, take my hand / Or if you want to strike me down in anger, Here I stand / I'm your man" og "If you want a doctor, I'll examine every inch of you". Lenny kan både tage imod slag fra den udkårne og liste trusserne af hende – og hvem kan stå for det?

Bruce Springsten – Tougher than the Rest (1987)

"If you're looking for love, Honey I'm tougher than the rest". Så enkelt kan det siges – og vi tror på dig, Bruce.

Lars H.U.G. – "Elsker dig for evigt" (1987)

80'erne må have været et godt kærlighedsårti, med Lars H.U.G.s "Elsker Dig For Evigt". Nummeret er den dag i dag stadig en kærlighedsklassiker og vil sikkert falde i god jord hos din hjertenskær, hvis du sætter den på anlægget søndag.

Shit & Chanel – Smuk og Dejlig (1976)

En af Danmarks helt store sangskrivere, Anne Linnet, står bag denne tidløse kærlighedssang med sit gamle band Shit & Chanel.

Gasolin' – "Kvinde Min" (1976)

Den ultimative kærlighedssang, spillet på akustisk guitar rundt om utallige lejrbål, får stadig gåsehuden frem her 41 år efter, at den for første gang så dagens lys på det klassiske danske rockalbum "Gas 5".

Minnie Riperton – "Lovin' You" (1975)

En ægte kærlighedsklassiker med det simple budskab "lovin' has made my life so beautiful". Prydet med Ripertons smukke stemme og fuglefløjt, så kan den da kun gå lige i hjertet på din udkårne.

The Beatles – Something (1969)

En af Beatles' allerskønneste kærlighedssange, skrevet af George Harrison og indspillet på den udødelige klassiker "Abbey Road". Blandt de mange, der har fortolket nummeret, er Frank Sinatra, som kaldte nummeret "Den smukkeste kærlighedssang de sidste 50 år."

Hvilken sang er din yndlings-kærlighedssang:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA