x

Efterklang har færdiggjort nyt album

Efterklang har færdiggjort nyt album

Efterklang fejrer færdiggørelsen af deres nye album. Rasmus Stolberg er nummer 2 fra højre.

Den danske gruppe Efterklang har netop færdiggjort deres andet fuldlængdealbum. Albummet er færdigmikset og mastereret og får titlen ”Parades” og udkommer efter planen 15. oktober, fortæller gruppens guitarist Rasmus Stolberg til GAFFA.dk

– Det er første gang, vi alle sammen har været fuldt tilfredse, når vi er blevet færdige med en plade, siger Stolberg og fortsætter: – Vi har arbejdet halvandet år på albummet, og musikalsk er der meget mere af det hele i forhold til det, vi tidligere har udsendt. Vi har været meget mere bevidste denne gang om, hvad det er, vi har lavet. Der er flere akustiske instrumenter denne gang, og samtidig er der flere både støjende og pompøse passager. Pladen er indspillet meget elektronisk, men den lyder ikke særlig elektronisk.

Der var en gennemgående melankolsk tone både på jeres debutalbum ”Tripper” (2004) og minialbummet ”Under Giant Trees” (2007). Genfinder man den på det nye album?
– Ja, det kan man vist godt sige. Og nej, der er stadig ingen radiohits, griner Stolberg og fortsætter:

– Det er i øvrigt første gang, at vi har allieret os med en ekstern samarbejdspartner, nemlig mikseren Darren Allison, der blandt andet har mikset Spiritualizeds album ”Ladies And Gentlemen, We’re Floating In Space”. Vi er ikke så gode til mikse støjende passager, så dér havde vi brug for hjæp udefra. Og så satte vi os til at se, hvem der havde mikset nogle af de plader, hvor vi syntes, det var lykkedes at mikse støjende og komplekse passager godt. Sjovt nok var det ofte plader, hvor folk selv havde mikset, men så faldt vi altså over Darren. På Spiritualized-pladen er der masser af blæsere og korarrangementer og samtidig en støjende bund, og det er mikset rigtig godt.

Jeres to første plader udkom i hele verden gennem det engelske pladeselskab Leaf Label. Kommer det også til at gælde for det nye album?
– Ja, og vi tager også på en længere turné. Vi regner med at turnere et år efter udgivelsen. Inden jul gælder det England, Danmark og resten af Skandinavien, Benelux-landene og Sverige, og efter jul skal vi så videre ud i verden, slutter Rasmus Stolberg optimistisk.


Efterklangs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA