Afdøde Viola Beach indtager hitlisterne efter bilulykke

Afdøde Viola Beach indtager hitlisterne efter bilulykke

Bandet Viola Beach, som omkom i en trafikulykke i Sverige i lørdags, indtager nu den engelske Official Top 40 Singles Chart med singlen "Swings and Waterslides". Derudover har bandet en fjerdeplads på den britiske iTunes-hitliste over mest populære sange. 

Fans af det britiske indieband hylder de fire afdøde bandmedlemmers musik gennem en fankampagne. Målet med kampagnen er at få den britiske gruppe til at blive nummer 1 på hitlisterne. Et mål, som bygger videre på bandets karriereambition, som var at udbrede deres musik til hele verden. Lige nu har singlen "Swings and Waterslide" placering nummer 39 på Official Top 40 Singles liste, hvor Lukas Graham i øvrigt er nummer 1. Dog forventes det, at bandet rykker længere op på listen, da den endelige hitliste først offentliggøres på fredag.  

Det britiske popgruppe, som bestod af Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe og Jack Dakin, omkom i bilulykke sammen med deres manager Craig Tarry efter at have spillet på den svenske festival Where's the Music? Bilen fortsatte, trods flere advarselslys, gennem en bom på E4 motorvejen i Södertälje syd for Stockholm og styrtede 25 meter ned i kanalen (Læs mere om ulykken her) 

Fans sørger over tabet af deres idoler. Flaget har været på halv i hjembyen Warrington, mens byens rådhus er fyldt med blomster til minde om Viola Beach. Warringtons Borgmester sørger over tabet af byens talent:

"Vi er bedrøvede og chokerede over det, der skete i Sverige den weekend," lyder det fra borgmester Geoff Settle til The Guardian, og han uddyber efterfølgende:

"Warrington har mistet et talentfuldt ungt band tæt på noget specielt samt en gruppe unge mennesker, der havde deres liv foran sig. "

Pladeselskabet Communion sørger også over tabet af Viola Beach (læs Communions udtalelse her). For to dage siden offentliggjorde pladeselskabet, at overskuddet fra bandets musik vil gå til bandets familiemedlemmer. Et overskud, som vokser i takt med singlens popularitet. Du kan høre singlen "Swings and Waterslides" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA