x

Reportage: Med WhoMadeWho i Amsterdam – før de rammer Koncerthuset

Reportage: Med WhoMadeWho i Amsterdam – før de rammer Koncerthuset

Se masser af stemningsfulde billeder af WhoMadeWho i studiet i Amsterdam

Atlantisplein er en plads i et af de hypermoderne nye kvarterer, der over de sidste årtier er skudt op i Amsterdam, ikke langt fra bymidtens kanaler. Her ligger Q-Factory, som er et kulturhus i musikkens tegn, og her har energidrikkoncernen Red Bull et hyggeligt studie, der i starten af marts rummede to gange Tomas, Høffding og Barfod, samt Jeppe Kjellberg alias WhoMadeWho i færd med at forberede en unik event.

For den 11. marts rammer trioen DR Koncerthuset med et koncert, der ikke kun præsenterer det unikke band med venner som engelske SOHN alias Christopher Taylor i omgivelser, der bliver udnyttet til fulde, men også giver et fingerpeg om, hvilket brag af en plade, der er i vente i slutningen af året.

I studiet er der travl aktivitet. Guitarist Jeppe Kjellberg står inde bag glasset og indsynger dybt soul'ede linjer, mens hans musikalske tvilling, bassist og sanger, Tomas Høffding, med trademark-hatten på sned coacher løs. Den nye sang er melodisk hitmanna, og sangen udvikler sig markant take for take. Kritikken er konkret, og efter få takes sidder den i kassen. Høffding ser på Tomas Barfod, der har været ved at mikse et andet nummer på sin Mac og siger: "Hvad så nu? 27'eren?"

De tre har cirka 30 numre med i studiet i Amsterdam og er overraskende langt med det hele, som for vores ører har højt, højt niveau. De hollandske teknikere er behørigt imponerede over et band, som ved, hvad de vil, og unisone som én krop arbejder, selv om de så tydeligt er tre stærke personligheder.

Øjeblikket efter er alle tre musikalske brødre bøjet over en af stabelen af gamle analog-synthesizere, som er en af de ting, der gør studiet i Amsterdam så eftertragtet for bandet. Fotografen og jeg er lige landet fra København, og snart tager bandet et pause i den lille sofa, hvor nærende mad fra den lokale veganer-deli er menuen. Her snakker vi om den kommende koncert i København, for er man i DR Koncerthuset skal man vel have symfoniorkester, eller hvad?

– Vores symfoniorkester er jo synthesizere, som jo også er en af grundene til, at vi er taget herned til Amsterdam, at der er alle de der gamle analog-synth'er. Så kort sagt er vores drøm at gå den vej: der skal være mange synth'er!, beretter Tomas Høffding.

Og hvad med den nye plade? I synes at være ret langt?

– Koncerten har intet med den nye plade at gøre, fastslår Tomas Høffding, men omgående supplerer Tomas Barfod:

– Der et par numre af de nye numre, som vi tænker vil egne sig meget godt...! Og de andre bekræfter entusiastisk. Og så taler vi om SOHN, der kommer over fra Los Angeles for at være med i København:

– Det samarbejde, der bliver med ham til livekoncerten, tænker vi også at udnytte, når vi laver pladen, så han kan komme med ind over, når han kommer til Danmark for at øve. Vi skal have lavet et track med ham, det er ambitionen, siger Jeppe Kjellberg.

Koncerten med WhoMadeWho i DR Koncerthuset den 11. marts har endvidere det hollandsk/iranske popstjerneskud Sevdaliza og den danske lydmager Taragana Pyjarama, alias Nick Kold Ericksen, med som gæster.

Det er ved at være skumring i Amsterdam. Bandet har nået en masse og har endnu en studiedag i morgen. De snakker indbyrdes koncentreret. Næste job er i Dubai, og så skal de til København. Tre individualister med en unik følelse af fællesskab. Konkrete og dansk afslappede i unikt miks. Hollænderne er imponerede. Vi ser bare frem til 11. marts.

Se masser af stemningsfulde billeder af WhoMadeWho i studiet i Amsterdam

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA