x

Justin Timberlake og Will.i.am sagsøgt for plagiering

Justin Timberlake og Will.i.am sagsøgt for plagiering

Det Grammy-vindende hit "Damn Girl", som er et samarbejde mellem Justin Timberlake og Will.i.am fra 2006, er blevet anklaget for at benytte melodien fra et nummer fra 1969.

Timberlake og Will.i.am er blevet beskyldt for at bruge rytmen, harmonierne og melodien fra disco-musikeren Perry Kibbles sang "A New Day Is Here At Last" fra 1969.

Til trods for at det næsten er 10 år siden, at Justin Timberlake udgav nummeret "Damn Girl", på albummet "FutureSex/LoveSounds" sagsøger musikselskabet PK Music Peformance Group, som har ophavsretten til "A New Day Is Here At Last", nu Timberlake og Will.i.am.

"Specifikt, en væsentlig del af tromme-, congas-, bas-, elguitar- og saxofon-delene var alle kopieret fra 'A New Day Is Here At Last," skriver PK Music Peformance Groups advokat Steven M. Lester i et brev, citeret af Billboard.

PK Music Peformance Group ønsker med dette sagsanlæg at få del i overskuddet fra salget af "Damn Girl" og vil samtidigt have fat i alle tilbageværende fysiske kopier med nummeret for at få disse destrueret.

Dette er bare én ud af en lang række søgsmål mod nyere musikere med anklager om overtrædelse af ophavsretten. Blandt andet sagsøgte Marvin Gayes Pharrell Williams og Robin Thickes for "Blurred Lines", idet familien mente, at Williams og Thicke havde kopieret Gayes "Got To Give It Up". Sagen endte med, at Gayes familie vandt.

Lyt til Justin Timberlake og Will.i.ams "Damn Girl" her:

Og lyt herefter til "A New Day Is Here At Last"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA