x

Sådan har GAFFA anmeldt Linkoban

Sådan har GAFFA anmeldt Linkoban

For at mindes Linkoban har vi her på redaktionen kigget i gemmerne og fundet tre forskellige anmeldelser frem. Anmeldelserne af rapperen og sangerinden, som afgik ved døden alt for ung, kun 30 år, er både af hende live og hendes studieindspilninger.

Live har vi set på Linkobans koncert på Spot Festival 2013 i Aarhus. Derudover har vi kigget på, hvad GAFFAs anmeldere sagde om debut-ep'en "Super Into On It" samt debutalbummet "Ox". Læs med her:

Linkoban SCC This, Spot Festival, fredag d. 3 maj – fire stjerner fra Kristian Pedersen (2013) 

"Stilsikker grimefest uden de store overraskelser".

"Musikalsk er der fra start til slut fuld knald på tunge trommer og hård maskinel bas, der slår i både ører og bryst. Linkoban oser af energi, fra hun kommer springende ind på scenen og rapper let og ligetil".

"Linkobans vokal og flow fremstår mere direkte og festpoppet end genreslægtningen (Lucy Love, red.)".

"Iøjnefaldende dansere kommer og går, og der leges lidt med kuløren på de farverige paraplyer bagerst på scenen".

"Det er velspillet, hun rapper fint, og alene energiniveauet er bemærkelsesværdigt. Det pænt store publikum har indiskutabelt en fest."

Linkoban "Ox" – fem stjerner fra Maria Therese Seefeldt Stæhr (2013) 

"Hårdtpumpet, karismatisk og charmerende".

"Linkoban er en spændende og virkelig dygtig artist. Hun har karisma og attutide, og selv med skarpe ord til det hårdeste beat er hun vildt charmerende. Ikke på sådan en tuttenuttet måde – hun er tjekket og cool".

"Albummet er hverken electro, pop, hiphop eller grime – det er derimod lidt af det hele i et sammensurium af rytmer, ord og effekter. Der er referencer til 80'ernes computerspilssynth, 90'ernes dancepop og 00'ernes hårde undergrundsmusik".

Linkoban "Super Into On It" – fire stjerner fra Jesper Buhl (2012) 

"En pony, der kan flere lovende tricks".

"...en festlig sag, men festlig på en måde, som inkorporerer det alvorlige og det dystre".

"Linkobans stemme har en fascinerende kvalitet. Der er en hårdhed og en råhed over den, som passer godt til hendes tekster, og som placerer hende på sikker afstand af hendes mere underdanigt røvrystende kvindelige kollegaer".

"På 'Super Into On It', som handler om internettets muligheder og fortrædeligheder, danner tekstens mange kombinationer af stavelser, som klinger godt sammen, et nyt poetisk niveau, som fint komplementerer tekstens betydningsmæssige indhold."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA