x

Pearl Jam vil vidne for efterladte for tragedie

Pearl Jam vil vidne for efterladte for tragedie

Pearl Jam vil møde op som vidner til fordel for de efterladte for tragedien på Roskilde i 2000, hvis de får lov at føre erstatningssag mod festivalen, skriver Ritzau.

Efter Pearl Jams koncert i Forum tirsdag aften meddelte bandet, at de er klar til at vidne til fordel for de efterladte for tragedien i 2000, hvor ni mennesker mistede livet.

Det sagde advokaten for familierne til fire af de dræbte, da Østre Landsret onsdag åbnede en sag, der skal afgøre, om de kan føre erstatningssag mod festivalen:

"Pearl Jam bad mig om et møde tirsdag, og her bekendtgjorde de, at enten Eddie Vedder eller Stone Gossard vil møde op som vidner i sagen", oplyste advokat Tyge Trier til retten.

Den 16. maj i år fastslog Højesteret ellers, at der ikke er noget at føre sag om mod Roskilde Festival, da festivalen har vist vilje til at betale penge til et forældrepar, der mistede deres søn under ulykken.

Men pårørende til fire ofre – to danske og to udenlandske – har fortsat ikke fået deres krav om en erstatningssag behandlet ved domstolene. De fire er slået sammen til én sag, og det er den, der i dag behandles i Østre Landsret. Det vides ikke, om der falder en afgørelse i løbet af dagen.

Ifølge Trier er Pearl Jam så utilfredse med det, de kalder "manglen på kommandoveje" (chain of command, red.) blandt festivalens sikkerhedspersonale, at de ønsker en retssag, der kan belyse, hvem der havde ansvaret for, at koncerten endte i ni menneskers død.

Familierne i dagens sag kræver, at festivalen påtager sig ansvaret for tragedien, og beder desuden om erstatning på henved 170.000 kroner samt 70.000 kroner til hver af de efterladte for tort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA