x

Lukas Graham beholder førstepladsen i England

Lukas Graham beholder førstepladsen i England

For anden uge i træk topper et dansk band den britiske singlehitliste. Også i denne uge indtager Lukas Graham 1. pladsen på den prestigefyldte Officlal Singles Chart med hittet "7 Years". I sidste uge nåede gruppen op på førstepladsen som første danske navn siden 1998.

Official Singles Chart omfatter både streams og downloads på tværs af alle platforme og er dermed Storbritanniens officielle singlehitliste. I den forgangne uge er sangen "7 Years" blevet streamet 5,18 millioner gange i Storbritannien – noget mere end i forrige uge, hvor den blev streamet 3,65 millioner gange.

For at finde den seneste danske 1. plads på hitlisten skal man helt tilbage til 1998, hvor Aqua strøg til tops med sangen "Turn Back Time", og før det Aqua med "Doctor Jones" og "Barbie Girl" i 1997 og Whigfield med "Saturday Night", der var nummer 1 i 1994. Den seneste danske top 10-placering var Alphabeats hitsingle "Fascination", der gik ind som nummer 6 i 2007, og som i øvrigt udkom på samme pladeselskab, som udgiver Lukas Graham i Danmark, Copenhagen Records. Internationalt udgives Lukas Graham på Warner Music.

"7 Years" blev for nylig den første danske sang til at runde 100 millioner streams på musiktjenesten Spotify. Singlen gik desuden tidligere på ugen ind i den amerikanske top 40, hvor "7 Years" i denne uge ligger nummer 35.

I USA har Lukas Graham været på tv i bedste sendetid, med live-optrædener af "7 Years" hos talkshowværterne Seth Meyers og Conan O'Brien.

På den engelske hitlsite ligger Lukas Graham lige foran Zayn og "Pillowtalk" og Rihanna featuring Drake og "Work" som nummer henholdsvis 2 og 3.

Lukas Graham udsender den internationale version af deres andet og seneste album på verdensplan den 25. marts.

Øverste nyhed på den engelske singlehitliste er Viola Beach, der går ind som nummer 11 med deres debutsingle, "Swings and Waterslides". Det britiske band har den sidste uge fået massiv opmærksomhed, dog på yderst trist vis, da samtlige medlemmer og deres manager sidste weekend omkom ved en bilulykke i Sverige. Læs mere om den tragiske hændelse her.

Se hele single-hitlisten her

Se musikvideoen til "7 Years":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA