x

Lady Gaga: Hele min karriere er en hyldest til David Bowie

Lady Gaga: Hele min karriere er en hyldest til David Bowie

Som følge af Grammy-uddelingen sidste mandag den 15. februar har Lady Gaga udtalt sig om, hvordan den afdøde stjerne David Bowie har været med til at inspirere hende igennem hendes karriere.

Gaga optrådte ved dette års Grammy-uddeling iklædt Bowie-kostume, hvor hun sang et medley af ti Bowie-sange i alt: "Space Oddity", "Changes", Ziggy Stardust", "Suffragette City", "Rebel Rebel", "Fashion", "Fame", "Under Pressure", "Let's Dance" og "Heroes".

I et interview med den amerikanske National Public Radio udtaler Gaga følgende: "Hvordan har jeg det, efter det hele er ovre? Jeg føler, at hele min karriere er en hyldest til David Bowie".

Efterfølgende fortæller Gaga om, hvilken indflydelse den store legende har haft på sangerindens karriere:

"Det øjeblik hvor jeg så coveret til "Aladdin Sane", var jeg var 19 år gammel, og det ændrede mit perspektiv på alt for altid. Det var et billede, der ændrede mit liv. Jeg husker, at jeg tog vinylen ud af coveret og placerede den på min pladespiller – som stod på mit komfur i køkkenet, fordi jeg boede i en virkelig lille lejlighed. "Watch That Man" spillede, og det var begyndelsen på min kunstneriske fødsel. Jeg begyndte med at gå mere iøjnefaldende klædt. Jeg begyndte at gå på biblioteket for at kigge efter kunstbøger. Jeg tog et valgfag i kunsthistorie. Jeg spillede med et band."

Gagas Bowie-optræden har både fået ros og kritik, især fra Bowies egen søn Duncan Jones, som ikke var specielt begejstret for Gagas hyldest til hendes idol.

Lyt til hele interviewet med Lady Gaga og NPR her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA