x

Tre internationale kunstnere til Jelling Musikfestival

Tre internationale kunstnere til Jelling Musikfestival

Jelling Musikfestival har koblet tre internationale navne på festivalprogrammet. Foruden festivalens hovednavne Queen og Adam Lambert gæster Skillet, The Lone Bellow samt Eivør festivalen, der finder sted i dagene 26.-29. maj.

Find billetter via GAFFA.dk/festivalguide

The Lone Bellow

Countrytonerne fra The Lone Below vil sprede sig i Jelling, når countrybandet The Lone Bellow gæster Jelling Musikfestival til foråret. Bandet slog igennem på musikfronten med deres selvbetitlede debutalbum fra år 2013. Bandets seneste udspil er deres andet album "Then Came the Morning". På albummet er The Nationals Aaron Dessner producer, hvilket resulterede i en hårrejsende oplevelse. Produceren havde fået den idé, at countrybandet skulle optræde i en nedlagt kirke uden for New York. En gåsehudsfremkaldende oplevelse for koncertdeltagerne, da de hørte bandets melankolske country. GAFFA anmeldte The Lone Below, da bandet gæstede Posten i Odense i sidste måned. Countrygruppen høstede fem stjerner efterfulgt af følgende ord fra anmelderen:

"Det var ikke engang weekend, og alligevel kunne The Lone Bellow spille op til dans og fællessang med fællesklap og fællestramp" (Læs anmeldelsen her) Start fællessangen allerede nu med sangen "Then Came the Morning" fra albummet af samme navn her:

Skillet

Der files på spaderne, når det amerikansk kristne rockband Skillet leverer et metaldrøn på Jelling Musikfestival. Det er ikke første gang, at metalbandet spiller på i Jelling, da de i 2014 også gæstede festivalen. En koncert, som tiltrak fans fra hele Skandinavien. GAFFA var på Jelling Festival, da Skillet indtog scenen for to år siden. Dette resulterede i en firestjernet anmeldelse efterfulgt af denne livebeskrivelse:

"Hænderne er i vejret allerede fra første omkvæd på sangen "Hero" fra bandets forrige album "Awake." Det er tung metal med et godt stænk af 80'er-pop og symfonisk rock. På næste sang "Sick Of It" fra seneste album får vi i fællesskab lov til at skrige lungerne ud ." (læs hele anmeldelsen her)

Koncerten på Jelling Festival 2016 er blevet inkluderet i Skillets store europæiske festivalturné, hvor bandet blandt andet gæster Rock am Ring i Tyskland samt Download Festival i Frankrig. Bandet blev dannet i 1996 og har været på turne med blandt andet Nickelback og Papa Roach. Metalgruppen blev nomineret til Grammyer for de to album "Collide" og "Comatose" under priserne " "Best Rock og Rap Gospel Album" samt "Best Rock Gospel Album". Skillet har i alt udgivet ni album, men det forventes, at en tiende vil blive udgivet i løbet af 2016. Indtil da kan du se Skillet performe sangen "Hero" fra deres album "Rise" fra år 2013 her:

Eivør

Jelling får besøg af den færøske sanger og sangskriver Eivør, som sidste år udsendte de to albums "Bridges" og "Slør" med henholdsvis engelske og færøske tekster. To musikalske visitter i folkemusikkens tegn, som spices op med tonerne af country, jazz og triphop.

Sangerinden har vundet tre færøske musikpriser ved Planet Award 2012. Ud over at blive kåret til "Årets kvindelige sanger" vandt hun prisen for "Årets album " for albummet "Room", som udkom samme år.

GAFFA anmeldte sangerindens koncert i Koncertsalen ved Koncerthuset i København i januar. Her fik sangerinden fem stjerne efterfulgt af ordene:

" På én og samme tid fremstår hun som et ydmygt menneske og som et kunstnerisk kraftværk. Hun er en enestående sangskriver og en sangerinde af Guds nåde, intet mindre. " (læs den femstjernede anmeldelse her)

Find billetter via GAFFA.dk/festivalguide

Se Eivør synge sangen "Bridges" fra albummet af samme navn her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA