x

Alive Festival klar med de første fire navne

Alive Festival klar med de første fire navne

Når sensommeren melder sin ankomst og Thy-festivalen Alive Festival for ottende gang løber af stablen den 11.-13. august 2016, er det blandt andet med prisvindende dansk rock.

De første fire kunstnere på årets musikprogram er The Minds of 99, Blaue Blume, Jonah Blacksmith og Chinah.

The Minds of 99 gæster Alive for anden gang, og denne gang med deres andet album i bagagen. 2015 har været et forrygende år for bandet, der både åbnede Orange Scene og vandt prisen for "Årets Album" ved både Steppeulven og GAFFA Prisen.

Også Blaue Blume lægger vejen forbi Thy. Deres album "Syzygy", der udkom sidste år, blev af GAFFAs samlede skribenter udnævnt som årets bedste danske album. Bandet kendetegnes ved forsanger Jonas Smiths unikke vokal og bandets tætte sammenspil, der på en gang er kompromisløst perfektionistisk og indbegrebet af vildskab.   

Som en del af festivalens lokale fokus er Jonah Blacksmith at finde på årets musikprogram. Jonah Blacksmith arbejder i øjeblikket på et nyt album, hvor bandets rå og inderlige folk-udtryk vil invitere til en intim lytteoplevelse.

Det fjerde navn er den københavnske trio Chinah, der er aktuelle med deres debut-ep " Once the Lights Are On". GAFFAs anmelder gav ep'en fem stjerner med ordene "Chinah beviser, at de er hypen værd på deres debut, der er stilstikker og melodiøs", så der er god grund til se frem til trioens elektroniske lyd, der er inspireret af popmusikken.

Alive Festival

Thy/Thisted

Torsdag den 11. til lørdag den 13. august 2016

Billetsalget er i gang via Billetlugen

Få en forsmag på festivalen med The Minds of 99's optræden ved GAFFA Prisen 2015:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA