x

Reportage: Telestjernen i studiet

Reportage: Telestjernen i studiet

Telestjernen alias Rasmus Johansen er en af de mange kunstnere, der med delvis selvfinansiering og støtte, og uden at være signet, kan indspille og udsende egne numre. Telestjernen har haft ”D-Vitaminer og Vildmandsskæg” – et klassisk uptempo-nummer med klassisk Telestjerne-lyrik – i rotation på P3. Vi besøgte ham i Feedback Studiet i Århus en varm junidag i år.

Klassisk Telestjerne-lyrik?
– Det er vigtigt for mig med en nærværende tekst. Jeg har noget på hjerte, jeg gerne vil have frem, kommer det fra Rasmus. Vi er som sagt i Feedback i Århus, og mens vi venter på, at Mads Tønder (Broken Beats og One-Eyed Mule) skal troppe op for at indspille trommesporene, snakker vi om, hvor Rasmus vil hen med sit musikalske udtryk.
– Det musikalske udtryk er naturligvis vigtigt, men tekstindholdet er lige så vigtigt. Jeg skriver om situationer, jeg og mange andre kender til. Det er hverdagen, der får plads, sin egen unikke plads.

Rasmus er født og opvokset i Karup, tæt ved domkirkebyen Viborg, og det er oplevelser fra denne egn, der giver grobund for teksterne. Biler, brede dæk, teenagekærlighed og ture i byen bliver blandet med livets store spørgsmål. Det kan virke banalt, men der er en finurlig tone gennem teksterne, og lytteren efterlades med et smil på mundvigen, i eftertænksomhed.

Pissesvært
– Musikalsk synes jeg, det er pissesvært – jeg skyder i alle retninger og vil egentlig det hele, men det holder ikke. Modsat tekstuniverset, der har fundet sin plads, har jeg som sagt mange musikalske idéer, og de her dage i Feedback håber jeg kan bringe mig i den retning, jeg har brug for … med disse numre i hvert fald. Jeg har sgu ikke rigtig fundet den retning selv, så nu håber jeg, at jeg med lidt hjælp finder den retning, de numre her skal have.

Rasmus Johansen finder inspiration i mange kunstneres musikalske univers, men folk som C.V. Jørgensen og Klondyke nævnes ofte, når snakken falder på Telestjernen.

Kill Bill og Tarantino
Det er tydeligt, at Telestjernens musikalske idéer står i kø for at komme til orde. Han nævner hurtigt, at han allerede har idéer til nye numre, der endnu engang går i forskellige retninger.
– Jeg har allieret mig med producer Kristian Wad (Oh No Ono, Broken Beats, Hey You Let's Kiss, Ruined By Martin og Utah, red.), der har hevet Mads Tønder med. De skal bringe ny lyd over et par numre, der egentlig allerede er indspillet en gang før. Jeg synes stadig, numrene holder 100 procent – melodierne er fede, og der er sgu hits blandt dem, siger Rasmus med et stort smil på læben. – De skal bare have en andens hånd, og denne gang vil vi gå efter noget Tarantino og Kill Bill-stil … vi skærer ind til benet.

Hvor og hvornår?
Har du lyst til at lytte til, hvad Telestjernen til dags dato har ”udgivet”, er http://myspace.com/telestjernen eller http://www.telestjernen.dk vejen. De numre, hvor enkelte spor blev båndet i Feedback denne dag i juni 2007, kommer i færdige versioner til download på http://www.telestjernen.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA