x

Kesha taler ud om Dr. Luke-sagen: Problemet omhandler ikke kun mig

Kesha taler ud om Dr. Luke-sagen: Problemet omhandler ikke kun mig

Kesha har udsendt en længere offentlig udtalelse omhandlende sin kamp i retten imod hendes producer Dr. Luke, der ifølge Kesha har bedøvet og seksuelt misbrugt hende.

Tilbage i 00'erne startede de første beskyldninger om seksuelt misbrug, som endte i en retssag, hvor Kesha tabte. I fredags den 19. februar blev sangerinden afvist i en anden retssag, hvor Kesha havde søgt om at få sin nuværende kontrakt med Dr. Lukes pladeselskab annulleret. Kesha kan dermed ikke indspille sin musik hos et andet pladeselskab.

Som følge af Keshas mislykkede retssag viste flere af sangerindens kollegaer deres medfølelse på Twitter, heriblandt Lorde, Lady Gaga og Demi Lovato. Taylor Swift viste sin støtte ved at donere 250.000 dollars (1,7 millioner kroner) til den afviste sangerinde.

Onsdag aften den 24. februar udsendte Kesha en forklaring på Facebook, hvor hun takkede sine fans for deres støtte og opbakning. Samtidigt slog sangerinden fast, at problemmet ikke kun omhandler hende, men samtlige ofre for seksuelt misbrug.

I forklaringen skriver Kesha følgende: "Jeg er mere end ydmyg og taknemmelig for den støtte, jeg har modtaget fra alle. Ord kan ikke fortælle de følelser, jeg har gået igennem, imens jeg har læst og set, hvor fantastiske alle har været overfor mig. Jeg kan slet ikke forstå, at så mange mennesker over hele verden har taget sig tid til at vise mig deres støtte og kærlighed. For de andre entertainere, der har risikeret deres karrierer for at støtte mig, er jeg for evigt taknemmelig."

Kesha fortsætter og fortæller, at "alt jeg nogensinde ville var at lave min musik uden at være bange og misbrugt. Denne sag har aldrig omhandlet genforhandlingen af min kontrakt – det har aldrig handlet om at få en større og bedre aftale. Det her handler om at komme væk fra min misbruger. Jeg er villig til at arbejde med Sony, hvis de gør det rigtige og ødelægger alle bånd, der binder mig til min misbruger."

Men Kesha mener dog ikke, at dette blot handler om hende: "Jeg tænker på unge piger i dag – jeg vil have, at min fremtidige datter – eller din datter – eller nogen anden person ikke skal være bange for at blive straffet for at udtale sig om at være udsat for et misbrug, specielt ikke hvis deres misbruger er i en position med magt."

"Jeg vil bare gerne sige, at hvis du har været misbrugt, vær ikke bange for at udtale dig om det … Jeg ved, hvordan alt dette føles og vil for altid kæmpe for dig, ligesom fremmede har kæmpet for mig"

Med ordene "Vi er alle sammen om dette. Du er ikke alene. Jeg elsker jer og tak", afslutter Keshas sin forklaring på Facebook.

Keshas manager, Dr. Luke, som eftersigende skulle have begået disse seksuelle overgreb på Kesha, udtalte sig for første gang til offentligheden i mandags den 22. februar:

"Indtil nu har jeg ikke kommenteret på retssagerne som skal løses i retssalen, ikke her på Twitter", skriver Gottwald og fortsætter: "det er en skam, at der er så meget spekulation derude baseret på så lidt information" og "den eneste fuldstændigt objektive person, som kender kendsgerningerne er dommeren. Dommeren dømte ikke til fordel for Kesha i fredags."

Herefter skrev den anklagede producer: "Jeg har ikke voldtaget Kesha, og jeg har aldrig haft sex med hende"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA