x

MTV dækker Roskilde intenst

MTV dækker Roskilde intenst

Musikkanalen MTV har netop underskrevet en tre-årig aftale med Roskilde Festival, og det fejrer den ved at lancere sin hidtil mest intense dækning af festivalen.

I en pressemeddelelse siger Kenneth Kristensen, der er dansk Channel Manager hos MTV:

"Roskilde Festival er Danmarks ultimativt største og vigtigste musikbegivenhed, og billetterne var udsolgt en måned før, festivalen begyndte. Det er her, man ser, hvad der rør sig i undergrunden og hører bands inden, at de bliver helt store. Som dansk musikkanal er det vores klart største og vigtigste produktion i år. Roskilde Festival er hele Danmarks musikfest, og derfor glæder vi os til at brage op for musikken – særligt nu hvor DR drosler ned i deres musikdækning".

Ud over koncerter og interviews vil der også være stemningsrapporter og backstage-optagelser hele ugen, og formodentlig vil en del af materialet også bliver sendt i efterfølgende uger, så folk, der har forladt deres fjernsyn for at opleve festivalen på nærmeste hold også får glæde af MTV's dækning.

Ifølge Kenneth Kristensen er oprustningen på Roskilde en konsekvens af MTV's nye musikstrategi. MTV i Danmark vil fremover være en kanal præget af klare holdninger til musik og ikke bare være en kanal, hvor hvad som helst bliver spillet, fordi det er populært og sælger godt. Det medfører, at flere udenlandske og danske kunstnere fremover bliver slettet fra kanalens playlister. Nøgleord for fremtiden på MTV er eksklusivitet, kant og en klar holdning til musik.

Til GAFFA fortæller Kenneth Kristensen, at Roskilde-dækningen blot er seneste skridt i denne musikstrategi. Stationen har allerede relanceret programmet som Headbanger's Ball og Yo! MTV Raps med en dansk vinkel og programmet Spanking New tager fat i musik, som er nyt og spændende uanset genre.

Kristensen fortæller, at den nye strategi er et forsøg på at gøre op med en opfattelse af, at MTV ikke handler om musik længere, og derfor vil der også blive skruet ned for antallet af reality shows på kanalen. Faktisk vil der gennem sommeren være musik på kanalen nærmest i døgnfrit.

Et kig på stationens playliste i denne uge byder på navne som Queens Of The Stone Age, Interpol, Modest Mouse, Volbeat, The Gossip, Klaxons, Dúné, Trentemøller og en lang række andre navne, der indikerer, at den amerikanske r&b ikke længere er det, der fylder mest på programmet.

Det betyder i følge Kenneth Kristensen også, at der i fremtiden nok ikke bliver plads til navne som Nik & Jay på playlisterne, da de ikke længere passer ind i profilen, og de bliver spillet rigeligt andre steder.

Tv-stationen arbejder lige nu også med en række forskellige alternative formater både på sin relancerede webside og i form af en Headbanger's Ball-turné, der starter 6. september i Århus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA