x

LiveContest DK genoplivet af Roskilde Festival og Tuborg

LiveContest DK genoplivet af Roskilde Festival og Tuborg

I 2005 lukkede musikerorganisationen Rytmisk Musik Danmark, og dermed stoppede vækstlags-musikkonkurrencen LiveContest DK, der i sin tid tog over, hvor DM I Rock stoppede. Nu er LiveContest DK så blevet genoplivet af Roskilde Festival og Tuborg, der allerede har skudt årets konkurrence i gang.

Konkurrencen afvikles vanen tro på spillesteder i hele Danmark. Alle deltagende bands bedømmes af et uafhængigt og topprofessionelt dommerpanel, der udelukkende består af dygtige og anerkendte branchefolk med stor erfaring.

Om LiveContest DK ’08 skriver arrangørerne følgende i en pressemeddelelse:
”LiveContest DK ’08 ønsker generelt at bidrage til en styrkelse af vækstlaget på den danske musikscene gennem en stærkere platform og et tydeligere brand for ny dansk musik. Derfor er det naturligt, at konkurrencerne finder sted på landets honorarstøttede og regionale spillesteder. For netop at styrke den danske musikscene kan orkestrene kun deltage med egne kompositioner, og de bands, der udvælges til de indledende runder, får konstruktiv kritik af dommerpanelerne. ”

I alt venter bagmændene tilmeldinger fra mere end 400 bands, hvoraf 80-100 bands udvælges til 20 indledende runder. Herefter afholdes semifinaler med hver 4-5 bands og til slut finale med 4 bands. Finalen afvikles medio april 2008. LiveContest DK ’08 arrangeres i øvrigt af Event 4000 A/S – et produktionsselskab startet af Roskilde Festival.

Blandt de tidligere deltagere i LiveContest DK kan nævnes i dag så kendte og markante bands som Alphabeat (dengang under navnet Sodastar), Volbeat, Marie Key Band, The Blue Van, FUKT, Utah, The Psyke Project og Dúné. Blandt deltagerne i det hedengangne DM i Rock kan endvidere nævnes i dag så veletablerede orkestre som Saybia, Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir og Carpark North.

Har du fået blod på tanden, så er det bare med at sende din musik ind til følgende adresse – tilmeldingsfristen er 1. november
LiveContest DK
c/o Event 4000 A/S
Havsteensvej 11
4000 Roskilde
Att.: Jacob Olesen

Læs mere på livecontest.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA