x

Mikael Simpson tager større maskinpark og hemmeligt våben med på scenen

Mikael Simpson tager større maskinpark og hemmeligt våben med på scenen

Sangeren, sangskriveren og DR P6 Beat-formiddagsværten Mikael Simpson drager i februar, marts og april ud på sin første soloturné til dato. Helt alene bliver Simpson dog ikke, idet han får selskab på scenen af sin mangeårige samarbejdspartner, keyboardspiller med mere Asger Baden, som er aktuel med debutalbummet "Zarniqa".

Vi har talt med Simpson om turnéen:

Hvordan er det gået i øvelokalet?

– Det er gået godt. Jeg er ved at have prøvet mange konstellationer i årenes løb, og jeg er vild med at spille som duo. Med Asger, som spiller bas med venstre hånd og en synthpark på størrelse med tusindsårsfalken. De to trommemaskiner fra henholdsvis 1983 og 1979 føler vi os dækket ind med.

Hvad kan vi forvente af koncerterne?

– Lykkeligt befriet for præoptagede backingtracks og tarvelige autotunere. Mig på guitar, mundharpe og en ond Prophet 12 (synthesizer, red.). Vi spiller både numre stramt og jammer også en del, da det er et drive, vi elsker. Der findes eksempler på Soundcloud.  

Hvad gør du, lige inden du går på scenen?

Jeg forsøger at lade som om, det ikke skal ske, da jeg bliver så ringe tilpas. Hvis alt er ad helvede til, må man tage sig en pils. Asger har sit eget personlige ritual.

Hvad står der på din forplejningsliste?

– Vi er tre af sted. Asger spiser alt, men vores lydmand Teis er veganer, og jeg spiser ikke noget, der har søde øjne og laver pøller. Det er ret besværligt, men når det kommer til drikkelse, er vi bare på pils og vand. 

Hvad hører du i turbussen?

– Vi hører podcasts, Tom Waits, Low, Jon Hopkins, Ellis Regina, Jobim og Lars Gullin. Alt er muligt, og det afhænger af tid og tilstand.

Simpson indledte karrieren som den ene af de to sangere og sangskrivere i indiepop-gruppen Luksus – den anden var Lise Westzynthius – som udgav en fortrinsvis engelsksproget ep i 1997 og et ditto album i 1998, inden bandet, hvis trommeslager var den senere modedesigner Henrik Vibskov, gik hver til sit. I 2002 udsendte Simpson sit første soloalbum, "Os 2 + Lidt Ro 2002", der viste en mere elektronisk orienteret side af Simpson, der nu sang på dansk.

Simpson har siden skabt yderligere fem studiealbum, senest "Overspring (Samlet)" fra januar 2014, ligesom han har spillet med Trentemøller og er en del af spoken word-gruppen Vi Sidder Bare hedder med Jørgen Leth og guitarist med mere Frithjof Toksvig.

Simpson er i øvrigt kendt for sin uvilje mod bogstavet å, der derfor aldrig indgår (eller indgaar, om man vil) i hans sangtitler.

Mikael Simpson og Jørgen Leth kan for tiden også opleves på DR P8 Jazz i progammet "Simpson & Leth". En programrække, hvor jazznovicen Mikael Simpson forsøger at forstå Jørgen Leths yndlingsperiode inde for jazzen.

Simpson kan opleves i følgende byer:

27. marts: SmallSTARS, Vordingborg

03. marts: Kulturstationen, Vanløse

04. marts: Templet, Lyngby

09. marts: Bremen Teater, København

10. marts: Badeanstalten, Slagelse

11. marts: Dexter, Odense

12. marts: Det Bruunske Pakhus, Fredericia

13. marts: Team Teatret, Herning

18. marts: Musikkens Hus, Aalborg

19. marts: Bygningen, Vejle (kælderen)

25. marts: Gimle, Roskilde

01. april: Kammerateriet, Svendborg

02. april: Godset, Kolding

Køb billetter via GAFFA Live

Varm op med Mikael Simpson og Asger Baden live:

Mikael Simpson & Asger Baden P1liveX i DR Koncerthuset. from Furrytale on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA