x

Lita Ford: Plant tilbød mig at spille bas i Led Zep

Lita Ford: Plant tilbød mig at spille bas i Led Zep

Historien om Led Zeppelin kunne have set meget anderledes ud. I en alternativ virkelighed kunne bassist John Paul Jones være blevet udskiftet med Runaways-guitarist Lita Ford. Det afslører sangerinden i sin nye biografi, "Living Like a Runaway". Det skriver Consequence of Sound. 

I biografien fortæller Lita Ford, at Zeppelins legendariske frontmand, Robert Plant, skulle have tilbudt hende jobbet efter at have været blandt publikum til en Runaways-koncert i Los Angeles i 1975.

"Han spurgte mig, om jeg kunne spille bas," mindes hun. "'For hvem?' spurgte jeg. 'Led Zep'. Han kan have været fuld eller bare bildt mig det ind, men han virkede dødalvorlig i øjeblikket."

Ford hørte aldrig tilbage fra Plant, men New York Post bemærker, at Jones kortvarigt forlod Led Zeppelin omkring den samme periode i 1975. I den alternative virkelighed kunne Jones fremragende bidrag på det sidste af Led Zeppelins indspilningskarriere - for eksempel hans brug af synthesizer, som er meget prominent på "In Through the Out Door" (1979) - ganske enkelt have været ikke-eksisterende. 

Det er dog ikke første gang, at Ford har fortalt historien om, hvordan Plant tilbød hende et job, der utvivlsomt ville have ændret Zeppelins sidste udgivelser. I 2013 fortalte hun i et interview med Bravewords: "Jeg rystede det af mig, som om det var en joke, men jeg tror ikke, at han jokede. Jeg sagde 'Yeah, klart, helt sikkert', og gik efter det. Jeg prøvede ikke engang at forfølge den. Jeg elsker John Paul Jones - han er en af mine yndlingsbassister. Jeg kunne ikke forestille mig, at jeg skulle erstatte ham. Men det faktum, at de tænkte på at få en kvinde med i deres band, synes jeg er ret cool."

Jimmy Page har stået bag en grundig remastering af Led Zeppelins bagkatalog, og man kan kun spekulere i, hvordan klassikere som "Presence", "In Through the Out Door" og svanesangen "Coda" ville have lydt uden John Paul Jones' kompositoriske talent. Du kan læse alle GAFFAs Led Zeppelin-anmeldelser her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA