x

Band Of Gold vinder Phonofile Nordic Music Prize

Band Of Gold vinder Phonofile Nordic Music Prize

Se flere billeder fra prisoverrækkelsen

Det norske band Band Of Gold tildeles Phonofile Nordic Music Prize for sit selvbetitlede debutalbum. Duoen består af Nina Mortvedt og Nikolai Eilertsen. Med prisen kommer Band of Gold i historiebøgerne. Det er nemlig første gang, at et norsk album vinder prisen.

Her er juryens ord om Band of Gold:

"Alle dommerne er enige om, at Band of Golds nye album bør prises for dets dygtige, fascinerende sammensmeltning af forskellige stilarter og udtryk.

Det er et album gennemblødt i traditioner af klassisk poprock fra ABBA til Fleetwood Mac: Albummet rummer et spektakulært setup samt harmonier, gode sange og fantastisk musik.

Derudover er der noget usædvanligt. Albummet indeholder et strejf af eksperimenten og individualisme. Disse spændinger gør albummet til en rig og nuanceret indspilning, som sidder fast på hjernen, efter at man har lyttet til den en gang."

Phonofile Nordic Prize blev stiftet i år 2010. Prisen er inspireret af den britiske Mercury Prize, og vinderen kåres af en international branchejury. Til prisen var i alt tolv nominerede albums. De nordiske albums var: 

Band of Gold (N): "Band of Gold"

Björk (ISL): "Vulnicura"

Frisk Frugt (DK): "Den Europæiske Spejlbue"

Anna von Hausswolff (S): "The Miraculous"

Jenny Hval (N): "Apocalypse, girl"

Jaakko Eino Kalevi (FI): "Jaakko Eino Kalevi"

Pekko Käppi & KHHL (FI): "Sanguis meus, mama!"

Teitur Magnússon (ISL): "27"

Myrkyr (DK): "M"

Ost & Kjex (N): "Freedom Wig"

Seinabo Sey (S): "Pretend"

Danni Toma (DK): "Grå"

Se flere billeder fra prisoverrækkelsen

Ud af de tolv album blev det som sagt albummet "Band Of Gold", der vandt. Hør sangen "No Way Around" fra vinderpladen her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA