x

Ep-aktulle Panamah: Dette er vores danske yndlingskunstnere

Ep-aktulle Panamah: Dette er vores danske yndlingskunstnere

Havde I andre bandnavne i spil, før I besluttede jer for Panamah? (Jens via Facebook)

Anders Christensen (dj og producer, red): – Så vidt jeg husker, havde vi faktisk gang i en længere brainstorm-proces og et par A4-ark med idéer. Med i opløbet var for eksempel det noget tidstypiske og gøglede "Ekko Ekko", men vi gik med Panamah, som scorede point på både at kombinere vores navne og se godt ud på skrift.

Hvad er den bedste koncert, I har set? (Rikke via Facebook)

Anders: – Det er meget svært for mig at vælge én koncert ud, for jeg har set mange, som jeg synes var fantastiske. Klarest i min hukommelse lige nu står dog en Kate Bush-koncert i London i 2014. Det var en fuldkommen unik oplevelse, og første gang hun gav koncert siden 1979. Så at sidde i den sal med så mange andre forventningsfulde mennesker – og så rent faktisk se hende optræde live – grænsede sig til det surrealistiske.

Peter Lützen (guitar, red.): – Jeg har set Morrissey tre gange, og det er lidt en blanding af de tre koncerter, der popper op i mit hoved, når jeg skal definere den bedste koncert. Det vil altid være et svært spørgsmål.

Amalie Stender (sang,red.): – Hm... Jeg har set mange gode koncerter, men ironisk nok er jeg ikke så god til det. Jeg føler mig ofte lidt rastløs halvvejs, får ondt i fødderne af at stå, har det for varmt eller bliver irriteret på folk, der snakker højt midt i de mest intime øjeblikke, råber eller er for fulde. Men den bedste koncert, jeg har været til, er nok Melody Gardot i Falconer Salen. For det første er hun en vild sangskriver, men oven i har du den mest beroligende stemme og den vildeste appearance! Hun fortryllede mig i en sådan grad, at jeg kunne været blevet til en 24-timers koncert med hende, tror jeg. Se hende!!!

Hvilket nummer af en anden kunstner ville I ønske, I selv havde skrevet? (Johannes via Facebook)

Anders: – Der er masser af numre, som jeg hjertens gerne ville kunne tage æren for. Lige nu hører jeg meget Blood Orange, og You're Not Good Enough ville jeg da gerne have skrevet. Jeg ville egentlig også gerne have lavet videoen...

Peter: – Jeg ville gerne have skrevet Wham!-klassikeren Last Christmas, men det er i virkeligheden nok mere for at have et reelt forhandlingsgrundlag, når jeg snakker med min bankrådgiver.

Amalie: – Der er alt for mange, men nu har jeg jo lige talt så varmt om Melody Gardot og hendes sangskrivning – så hendes ballade My One and Only Thrill er et udmærket bud. Det er en sang, jeg dårligt kan høre uden at begynde at tude. Den har det smukkeste strygerarrangement og den mest vidunderlige melodi og stemning over sig – og er egentlig meget dramaturgisk i sin komposition. Smuk!

Hvad er den dårligste oplevelse, I har haft til en koncert? (Peter via Facebook)

Anders: – Jeg har en eller anden idé om, at jeg har stået foran Orange Scene på Roskilde og følt, at jeg var fra en anden planet end de 80.000 andre, som stod og var helt oppe at ringe over en eller anden headliner. Navnet må jeg dog have lykkeligt glemt...

Peter: – Jeg husker, at vi 2013 skulle til Greve og spille i Portalen. Da vi kom frem, fandt vi ud af at koncerten var aflyst på grund af orkanen "Bodil". Det var en ret dårlig koncertrelateret oplevelse.

Amalie: – Så er vi tilbage til førnævnte medpublikummer, som ikke yder musikken og musikerne den respekt, de fortjener. Klarest for mig står min oplevelse til Coldplays koncert i Parken, som ellers var en god koncert, men hvor jeg fik et mindre udbrud på tre mænd, som syntes, de ville spolere koncerten med at stå og råbe og smadre en ballon rundt imellem sig selv og andre publikummer under blandt andet The Scientist – der blev jeg træt!

Hvilke danske kunstnere er jeres favoritter? (Sofie via Facebook)

Anders: – The Minds of 99, Blaue Blume og Buzz Machine.

Peter: – Der er selvfølgelig de bundrutinerede som Larsen, C.V. og Mogensen. Af mere nutidige er det Nik og Jay og Sivas for mig.

Amalie: – Da jeg var lille, var jeg fuldstændig skudt i TV-2, og deres album Kys Bruden var det første, jeg købte – 10 år og for egne lommepenge! Og så er jeg også vild med Quadron – de har simpelthen de lækreste kompositioner og produktioner! Perfekte til en lun sommerdag!

Kan I leve af musikken? (Thomas via Facebook)

Anders: – Altså, ja... Spørgsmålet er nok nærmere, om man er tilfreds med den levestandard, der så følger med, haha!

Hvad er den underligste oplevelse, I har haft med en fan? (Mads via Facebook)

Peter: – Forleden dag var der en brasiliansk gut, der skrev på vores Facebook, at han er meget glad for vores dansksprogede musik. Og i det hele taget er der vist en del i Brasilien, der lytter til os. Det er lidt underligt, for ingen ved, hvordan vores musik er endt i Brasilien, men det er underligt på en fed måde, naturligvis.

Hvordan havnede I på den seneste Tv-2-plade? Og hvordan er Steffen Brandt i virkeligheden? (Dorthe via Facebook)

Anders: – De spurgte os simpelthen, om vi havde lyst. Det var en rigtig god oplevelse. Alle havde en virkelig god forståelse for hinandens kreative proces, og selvom det i bund og grund var et Tv-2-nummer, var de meget åbne for forslag og kreative input. Det var også en fornøjelse at arbejde sammen med Maskinen og Mads Bjørn på produktionssiden.

Peter: – Ja, og i virkeligheden er Steffen Brandt en anelse højere, end man regner med. 

Amalie: – Nu er jeg jo inkarneret TV-2-fan, så da selveste TV-2 kontaktede os og ville lave noget med os, var det lidt svært at tro på! Havde nogen, dengang jeg dagligt skrålede med på Kys Bruden, Yndlingsbabe og alle de andre, fortalt mig, at jeg en dag ville synge med Steffen Brandt, var jeg nok hoppet op i loftet! Og de var heldigvis lige så flinke og hyggelige, som man håbede på.

Hvad skal der ske resten af året? (Emil via Facebook)

Peter: – Vi har faktisk ikke en forkromet plan. Vi skal lidt ud at spille lidt til sommer, men det er sådan set det eneste, der er planlagt. Jeg kunne forestille mig, at vi hver især vil arbejde lidt med nogle demoer, og på et tidspunkt i løbet af året vil vi nok sætte os sammen og se, hvad vi haraf materiale, vi kan arbejde videre med sammen.

Følger I ep'en op med et fuldlængdealbum? (Marianne via Facebook)

Peter: – Det er ikke endegyldigt planlagt, men det er helt sikkert en mulighed, vi overvejer.

Hør ep'en "Lidt endnu":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA