x

Fem kvindelige musikere afholder koncert og debat på Krudttønden

Fem kvindelige musikere afholder koncert og debat på Krudttønden

Rytmisk Center har inviteret fem kvindelige og stærke musikere til at afholde koncert, artist talk og debat den 9. marts (dagen efter Kvindernes Internationale Kampdag) på Krudttønden i København under koncertnavnet HUN SOLO. De fem kvinder er Lydmor (billedet), Maggie Björklund, Julie Maria, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi.

Formålet med HUN SOLO er at få et direkte og nærværende indblik i kvindernes musikalske processer, når de hver især træder frem og fortolker deres egen musik på helt nye måder.

Efter de fem optrædener, som hver varer cirka 25 minutter, vil forfatter og musikbibliotekar Anya Mathilde Poulsen åbne op for artist talk, hvor det vil være muligt at stille spørgsmål til de kvindelige artister omhandlende deres kreativitet, arbejdsmetoder og inspiration.

I forlængelse med eventets tema vil det også blive diskuteret, om der er en grund til at forholde sig til køn i forhold til musik, eller om musik blot er en universel udtryksform, hvor maskulinitet og femininitet ikke spiller en rolle.

Om de fem kunstnere:

Lydmor

25-årige Jenny Rossander, som går under navnet Lydmor, er kendt for sin finulige, elektroniske lyd, som blandt andet kommer til udtryk på hittet "Things We Do For Love". Lydmor har i den seneste tid formået at slå igennem til et større publikum, og med god grund – Blandt andet blev albummet "Y" fra 2015 kåret af GAFFA til at være et af de 10 bedste danske album i 2015.

Kirstine Stubbe Teglbjærg

Teglbjærg, som tidligere havde slået sine folder i Blue Foundation, gik tilbage i 2013 solo med sit debutalbum "Hamskifte", hvorpå hun beviste sit talent som dansksproget sangskriver. Lyden ligger i et spændingsfelt mellem skønhed og støj, og teksterne er dansk poesi af høj klasse.

Nana Jacobi

Tilbage i 2006 var Nana Jacobi klar med sit debutalbum, og siden da er det blevet til yderligere to albumudgivelser. Gennemgående for alle tre album har været lyden af melodisk popmusik med lige dele af råstyrke og lidenskab. Jacobi har tidligere ikke været bleg for at udtale sig om den lave andel af kvinder i musikbranchen – mon ikke at netop denne debat vil blive genoptaget på Krudttønden den 9. marts.

Maggie Björklund

Pedal-steel-guitar forbindes ofte med amerikansk country-musik, men Björklund har formået at gøre netop denne lyd af pedal-steel-guitar helt sin egen, der blandt andet skaber billeder af vildtrakte ørkenlandskaber. Björklund må derudover siges at være en anerkendt musiker indenfor branchen. Blandt andet har hun tidligere været en del af Jack Whites kvindelige backingband, og sidste år modtog hun kritikerprisen Steppeulven.

Julie Maria

Julie Maria blev for alvor danmarkskendt med nummeret "Evelyn", som var titelmelodien til julekalenderen "Pagten". Med sine dansksprogede numre forbinder Julie Maria elektroniske beats med noget smukt og intimt. I tre år har hun holdt pause fra musikken, men nu er hun heldigvis tilbage.

Arrangementet, som er gratis, foregår på Krudttønden onsdag den 9. marts klokken 19-22.30. Rytmisk Center opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig på Facebook, så de har styr på antallet af deltagere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA