11 kunstnere udpeget til KarriereKanonen 2016

11 kunstnere udpeget til KarriereKanonen 2016

Interessen for at deltage i KarriereKanonen i år må siges at have været høj – 4194 sange fra 1579 forskellige kunstnere modtog holdet bag KarriereKanonen. Nu har juryen valgt de første 11 navne, som skal fortsætte i forløbet. Det 12. og sidste navn skal findes ved en afstemning.

KarriereKanonen er et talentforløb, hvor lovende danske musikere bliver rustet til en professionel musikkarriere. Forløbet er udarbejdet i samarbejde med DR, Bandakademiet og Smukfest. DRs radiokanaler P3 og P6 Beat står for at få sendt de udvalgte musikeres musik ud til det sultne, danske radiopublikum. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning, og Smukfest tilbyder livejobs på festivalen i Skanderborg.

Hvert år vinder tre ud af de 12 kunstnere et skræddersyet karriereforløb inden for musikbranchen, et forløb, som opfylder kunstnerens ønsker og behov. Navne som Magtens Korridorer, Marie Key, The Minds of 99 og Djämes Braun har alle kickstartet deres karrierer igennem KarriereKanonen.

Fælles for de 11 første udvalgte kunstnere til dette års KarriereKanonen er, at de biddrager med noget nyt til den danske musikscene. Jurymedlem og P3-vært Nicholas Kawamura siger følgende om de 11 kunstnere:

"Der er alt fra progressive popsange over dystre raptunes til provokerende klubnumre. Og de udvalgte har alle forskellige styrker på tværs af de genremæssige udtryk. Det samlede billlede er ekstremt lovende og ambitiøst."

De 11 kunstnere er: Good Intentions, Lærke Emilie, k-Phax., 0SIX, Dør nr. 13, CaroLine, Kawn, Hovedløs, Franske Piger, De Forbandede, Nikoline. Numre fra de 11 kunstnere kan høres på dr.dk/kanon.

Der mangler dog stadig en enkelt kunstner inden at årets felt er fuldendt – en kunstner, som du kan være med til at vælge. Juryen har udpeget tre navne, nærmere bestemt Perfect Plush, F.M.K og Vi Leger Musik, hvoraf kun én kan gå videre. Lyt til de tre musikere på dr.dk/kanon og stem på din favorit.

Samtlige 12 kunstnere skal optræde på dette års Spot Festival. Herefter vil antallet blive reduceret til otte, som til august skal optræde på Smukfest, hvor de tre heldige vindere vil blive udpeget.

Lyt til Katinka, som var en af sidste års tre vindere: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA