x

AC/DC-frontmand må opgive turnélivet

AC/DC-frontmand må opgive turnélivet

AC/DC har netop oplyst, at de må udskyde den igangværende del af deres amerikanske turné, da gruppens forsanger, 68-årige Brian Johnson af læger er blevet rådet til at stoppe med at turnere øjeblikkeligt for ikke at miste hørelsen fuldstændigt.

Bandet fortæller, at koncerterne vil blive gennemført senere, muligvis med en gæstevokalist.

Gruppen oplyser ikke noget om, hvad der skal ske med resten af deres verdensturné, der bringer dem til Ceres Park i Aarhus 12. juni. Den danske koncertarrangør Live Nation ved heller ikke noget endnu. GAFFA følger op på sagen.

AC/DC har været ramt af flere store problemer i de senere år. I 2014 måtte rytmeguitarist Malcolm Young forlade bandet, da han var blevet ramt af demens, og få måneder senere gik trommeslager Phil Rudd ud, da han blev anklaget for at komme med drabstrusler og besiddelse af narkotika.

Skulle AC/DC gennemføre koncerterne med en ny forsanger, bliver det ikke første gang, de må skifte vokalist. I 1980 døde deres oprindelige sanger Bon Scott af alkoholforgiftning, og bandet valgte at forsætte med Brian Johnson som ny sanger.

AC/DC har udgivet 18 studiealbum fra og med debuten "High Voltage" i 1975, hvor "Back in Black" fra 1980 – den første med Brian Johnson bag mikrofonen – er blandt tidernes mest solgte på verdensplan, med over 50 millioner solgte eksemplarer.

Gruppens seneste album er "Rock or Bust" fra 2014. Deres hidtil seneste koncert i Danmark var på Dyrskuepladsen i Roskilde i juli 2015, to uger efter Roskilde Festival. Her uddelte GAFFAs anmelder Henrik Tuxen fem stjerner under overskriften "Rockgøglere af Guds nåde – med horn i panden". Læs anmeldelsen her.

Se AC/DC fremføre "Back in Black":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA