x

Halloween-skaberen John Carpenter gæster DR Koncerthuset

Halloween-skaberen John Carpenter gæster DR Koncerthuset

DR Koncerthuset og konertarrangøren ArtFreq har virkelig hevet en stor fisk i land, når den legendariske gyser-filminstruktør og -komponist indtager scenen mandag den 30. maj og fremfører sine klassikere.

Besøget af 'frygtens mester' er i sandhed en ære, da Carpenters nærmeste optrædener bliver i England og Schweiz, og den københavnske koncert er eksklusiv for Skandinavien.

Du kan få fat i en billet til horror-koncerten i den smukke Koncertensalen, når billetsalget starter i morgen, torsdag den 10. kl. 10.00 via artFREQ

Carpenter vil i selskab med sønnen Cody Carpenter – begge på keyboards – Daniel Davies og John Konesky på guitar, John Spiker som bassist og Scott Seiver bag trommesættet opføre sin ikoniske horror-musik, på sin første nogensinde koncertturné.

Carpenter har siden starten af 70'erne komponeret filmmusik og har desuden også arbejdet som manuskriptforfatter og instruktør, for eksempelvis på kult-klassikeren "Halloween" fra 1978.

Frygtens mester har formået at redefinere horror-genren med sine interessante musikalske værktøjer og brug af synthesizer-teknologi. Carpenters gyser-filmmusik, eksemplificeret i "Halloween"-temaet, har egenskaben til at efterlade en isnende fornemmelse og forbliver hos lytteren selv efter filmens afslutning.

Carpenter har i nyere tid haft succes med "Lost Themes"-albummet, som udkom gennem Sacred Bones Records-pladeselskabet i 2015 og blev skabt sammen med sønnen Cody og Kinks-legenden Dave Davies' søn, Daniel Davies.

Gyser-genrens mesters filmiske hovedværker inkluderer foruden den omtalte "Halloween" også "Assault on Precinct 13" (1976), "Escape from New York" (1981), "The Thing" (1982) og "Christine" (1983).

Filmkunstneren Jørgen Leth udtaler om Carpenter, at: "Han er en klasse over alle andre, når det gælder at skabe suspense på relativt primitive præmisser. Han skaber en situation, som udvikler sig forfærdeligt og klaustrofobisk".

Hør her et udsnit af Carpenters hårrejsende "Halloween"-musik:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA