x

The Flaming Lips gæster Heartland Festival

The Flaming Lips gæster Heartland Festival

Heartland Festival, som løber af stablen den 10. og 11. juni i de naturskønne omgivelser ved Egeskov Slot, har netop offentliggjort tre nye navne til årets program. Indie-syrerock-bandet the Flaming Lips, den norske singer-songwriter Susanne Sundfør samt den britiske stjernespire Låpsley gæster alle tre årets Heatland festival. Festivalen har i forvejen navne som Mark Ronson, Ásheir, Thomas Dybdahl og Seinabo Sey på årets program.

The Flaming Lips

I hele 33 år har den amerikanske gruppe overrasket sine fans med deres legende, psykedeliske og rockede lyd – en lyd, som bandet gang på gang har udfordret på måder, der ikke tænkes muligt. Gruppen slog for alvor igennem i 2002 med nummeret "Do You Realize?" The Flaming Lips' liveshows er noget ud over det sædvenlige, hvor både alienkostumer, konfetti, helkropsballoner og syrede lysinstallationer ofte vil forekomme.

Direktøren for Heatland festival Ulrik Ørum-Petersen siger følgende om tilføjelsen af The Famling Lips til årets program:

"Med tilføjelsen af The Flaming Lips går en drøm i opfyldelse allerede i vores første leveår. Bandet har stået øverst på vores ønskeliste, lige fra de første tanker om Heartland blev delt for mere end tre år siden. Med deres ekstatiske liveshow og legesyge blanding af stadionrock og performancekunst bliver The Flaming Lips uden tvivl en kæmpe oplevelse til sommer. Og så har de jo unægteligt en god håndfuld kæmpehits med i bagagen."

Susanne Sundfør:

Sundfør udgør en af Skandinaviens mest interessante sangerindere og performere lige nu. Med sig i ryggen har den norske sangerinde tre førstepladser på den norske hitliste og en række flotte anmeldelser. Blandt andet fik sangerinden fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder for sit sjette album "Ten Love Songs", som udkom sidste år.

Låpsley

Den kun 19-årige sangerinde med det borgerlige navn Holly Lapsley Fletcher udgjorde en del af sidste års "Guide: de bliver store i 2015 – udland". Låpsleys musik er minimalistisk, elektronisk og poppet – prydet af Fletchers dybe, markante og særprægede stemme. Med singlen "Hurt Me", som udkom tilbage i oktober sidste år, gik det for alvor hurtigt for den unge sangerinde, og nummeret blev blandt andet Ugens Undgåelige på P3. I starten af denne måned udkom Låpsleys debutalbum, som fik fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder.

Om Susanne Sundfør og Låpsley siger Ulrik Ørum-Petersen følgende:

"Susanne Sundfør er allerede en publikumsfavorit i Danmark og nok en af de sidste ti års største skandinaviske stemmer, hvor Låpsley netop nu er i gang med sit helt store internationale gennembrud."

Med disse tre tilføjelser er festivalens program så småt ved at være på plads. I alt mangler der 4-6 musiknavne, som vil blive tilføjet i løbet af næste måned, fortæller Ulrik Ørum-Petersen. Foreløbig består årets program af følgende navne, hvor der også indgår flere forfattere og samfundsdebattører til festivalens spoken word-scene:

Musiknavne: Mark Ronson, The Flaming Lips, Thomas Dybdahl, Sun Kil Moon, Low, Mikael Simpson, Blaue Blume, Mercury Rev, Susanne Sundfør, Låpsley, Seinabo Sey, Susanne Sundfør, Ásgeir, Kwamie Liv.

Spoken word-scenen: Mikael Bertelsen, Martin Krasnik, Ane Cortzen, Simon Kvamm, Erling Jepsen, Kristian Leth, Åsne Seierstad, Janus Metz og Jes Stein Pedersen.

Festivalen finder sted den 10.-11. juni 2016 ved Egeskov Slot på Sydfyn. Køb biletter via GAFFA.dk/festivalguide.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA