x

Basim ligger nummer ét i Japan

Basim ligger nummer ét i Japan

Basim har skrevet sangene "Gimme" og "…for you" for det japanske band GENERATIONS. Sangene er på albummet "Speedster", som lige nu ligger nummer et på den japanske albumhitliste.

Til dr.dk udtaler Basim:

"Jeg er vildt glad for at have to sange med på et album, der allerede på første uge er gået nummer ét på et af verdens største musikmarkeder."

Basim blev et kendt ansigt, da han som 15-årig medvirkede i tv- programmet X Factor i år 2008 sammen med blandt andre vindere Martin Hedegaard, i dag kendt som Saveus. Siden talentshowet, hvor Basim fik en fjerdeplads, har den unge sanger satset hårdt på karrieren.

Udover ep'en "5" har Basim de to albums "Alt det jeg ville have sagt " og "Befri dig selv" på albumhitlisten. Ved Melodi Grand Prix 2014 fyrede han op for landeplagen "Cliché Love Song", der vandt det danske Melodi Grand Prix og gav Danmark en niendeplads ved den europæiske Eurovision-finale i København i 2014.

Sangskrivning er ikke nyt for den unge sanger. Sammen med tidligere  X Factor-dommer og hitmager Cutfather har Basim skrevet nummeret "Boomerang" til den aserbajdsjanske popstjerne Emin. Nu er det det japanske musikmarked, der har haft glæde af den danske sangers sangskriverevner. Lige nu er Basim i Los Angeles, USA, hvor han i øjeblikket arbejder på sin egen musik.

Mens vi venter på nyt musik fra den unge sanger, kan du skråle med på hittet "Cliché Love Song"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA