x

R.E.M.-guitarist: Derfor gik vi i opløsning

R.E.M.-guitarist: Derfor gik vi i opløsning

I 2011 gik R.E.M. i opløsning efter 31 års virke, fire måneder efter udgivelsen af albummet "Collapse Into Now". Det blev i sin tid annonceret på gruppens hjemmeside med den begrundelse, at de følte, de var nået så langt, de kunne komme som band. Nu har gruppens tidligere guitarist Peter Buck (til venstre på foto) fortalt mere om årsagen til bandets opløsning i et interview med Rolling Stone.

Opløsningen blev besluttet allerede i 2008, fortæller han. "Vi mødtes, og Michael (Stipe, forsanger, i midten på foto, red.) sagde: 'Jeg tror, I vil forstå. Jeg er nødt til at være væk fra dette i lang tid.' Og jeg sagde: 'Hvad med for evigt?' Michael kiggede på Mike (Mills, bassist, pianist med mere, red.), og Mike sagde: 'Det lyder rigtigt'. Sådan blev det besluttet."

Buck tilføjer: "Vi følte, at vi havde lavet en stærk sidste plade. De to sidste plader, vi lavede – jeg er virkelig stolt af dem. 'Accelerate' (fra 2008, red.) er i min top fem. Men vi kom til det punkt, hvor vi ville gå vore egne veje. Vi ville ikke blive ved med at spille 20 år gamle sange."

Peter Buck fortæller videre, at gruppen ikke har mange uudgivne sange liggende i gemmerne. "Vi kunne muligvis udgive et album med sange, som var for middelmådige til at blive udgivet i første omgang, men hvorfor skulle vi det?"

Han understreger også, at de tre medlemmer skiltes som venner: "Jeg kan godt lide, at vi gik roligt væk fra R.E.M., og at vi ikke taler grimt om hinanden".

R.E.M. nåede at udgive 15 studiealbum og har til dato solgt mere end 85 millioner plader.

Siden R.E.M. opløsning har Peter Buck været aktiv i en række musikalske projekter med noget mindre bevågenhed end R.E.M. Blandt andet har han udgivet soloplader på vinyl, spillet med gruppen The Minus 5 og produceret The Jayhawks' kommende album, "Paging Mr. Proust".

Michael Stipe har siden opløsningen primært arbejdet som billedkunstner, mens Mike Mills blandt andet spiller i all star-gruppen The Baseball Project med Peter Buck, Steve Wynn, Scott McCaughey og Linda Pitmon samt i Joseph Arthurs band.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA