x

Dansk modtræk til YouTube åbner i dag

Dansk modtræk til YouTube åbner i dag

I dag fredag den 18. marts går den danske musikvideo-tjeneste PopTube www.poptube.dk i luften. Med PopTube lancerer bagmændene nu et dansk alternativ til YouTube, der, modsat den Google-ejede mastodont, sikrer musikskaberne betaling for visningen af deres musikvideoer i henhold til aftaler med komponistforeningen Koda, kunstnere og pladeselskaber. PopTube er ligesom YouTube gratis for brugerne.

Lanceringen kan synes at komme som et direkte modsvar på tidens megen omtalte kritik af YouTube, men har været under udvikling i længere tid. Små tre år har det taget stifterne at færdigudvikle det tekniske setup for PopTube og forhandle aftaler med rettighedshavere og pladeselskaber med henblik på at anvende brugen af indholdet på tjenesten. 

Eksklusiv video fra Page Four

Når PopTube i dag er i luften, giver tjenesten samtidig sine nye brugere eksklusiv adgang til det danske boyband Page Fours helt nye video "Vinder" – se den nedenfor. Page Four, der sidste år hittede stort med ørehængeren "Sommer", er nogle af de kunstnere, der ser PopTube som en fremtidig kanal for lancering af deres musikvideoer.
 
– Vi laver musik, fordi det er det, vi elsker, men vi vil jo også gerne kunne leve af det. Derfor er det spændende at se, om PopTube kan blive store i Danmark, så vi kan fokusere på musikken og videoerne uden at skulle have arbejde ved siden af, udtaler Jonas fra Page Four.

Page Four kommer på PopTube i selskab med store internationale kunstnere som Michael Jackson, George Michael og Rihanna. Kataloget udvides løbende, som flere og flere pladeselskaber tilslutter sig.

Initiativtagerne til den nye musiktjeneste er:
Jules Wolfson: Prisvindende musikproducer for blandt andre Nik & Jay og medejer af produktionsselskabet Nexus Music. Nexus Music er et af Danmarks mest succesfulde produktionsselskaber, der har toppet hitlisterne mere end 20 gange og modtaget over 100 guld- og platinplader. 

Claus Sibast: Iværksætter og tidligere stifter og medejer af internetudbyderen WebPartner. WebPartner har været kåret som Danmark bedste IT virksomhed af Børsen og Computerworld af flere omgange. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA