x

Rockmuseum får kultguitar

Rockmuseum får kultguitar

Danmarks Rockmuseum i Roskilde er ganske vist endnu ikke åbnet, men man arbejder allerede nu på højtryk for at skaffe effekter. Seneste tilføjelse til samlingen er Ronnis guitar fra kultfilmen ”De Skrigende Halse”.

Guitaren er doneret af filmens instruktør, Søren Fauli.

– Jeg har haft guitaren siden min tid som punker, hvor jeg købte den brugt af en ven. Ronni går klædt, som jeg gjorde dengang, så da vi skulle lave "De skrigende halse", brugte vi min guitar i filmen, fortæller Søren Fauli.

At ”De Skrigende Halse” endnu er en populær størrelse blandt Danmarks ungdom, fik Søren Fauli bekræftet, da filmen under dette års Roskilde Festival blev vist i festivalens biograf. Folk råbte med på replikkerne, og da instruktøren overrakte guitaren til Danmarks Rockmuseum, kom en ung mand forbi og var nødt til at røre guitaren.

Danmarks Rockmuseum arbejder i øjeblikket på at rejse de 180 mio. kr., det koster at etablere det nationale museum og regner med at kunne give en konkret status på fundraisingen til efteråret. Museet forventes at stå klar i 2011-2012, og folkene bag hører meget gerne fra musikentusiaster, der måtte have spændende effekter liggende.

Besøg Danmarks Rockmuseum


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA