x

Koncerterne fra Orange Scene var rekorddårlige

Koncerterne fra Orange Scene var rekorddårlige

Regn er ingen undskyldning for en kikset koncert. Det beviste Björk, da hun trak fem gule GAFFA-stjerner for sin koncert torsdag aften på Roskilde Festival. Med den præstation lagde hun sig i toppen over årets koncerter på Orange Scene – sammen med Arctic Monkeys, The Who og Nephew.

Men overordnet blev 2007 det ringeste år længe for Roskilde Festivals musikalske flagskib – i hvert fald beregnet på de koncerter, GAFFAs anmeldere overværede. Snittet på 3,81 stjerner for koncerter på Orange Scene er således det laveste i en årrække. Det viser en optælling af GAFFAs anmeldelser af koncerter på hovedscenen tilbage til og med 2001.

I år blev der i gennemsnit kastet en halv stjerne mindre efter hver kunstner på Orange Scene i forhold til sidste år, hvor Roger Waters, The Strokes, Franz Ferdinand, Primal Scream, Bob Dylan og Morrissey alle fik fem-stjernede anmeldelser. Endnu længere er der op til 2002 – faktisk mere end en hel stjerne i snit. Her henrykkede Bob Hund og New Order og fik seks stjerner.

År 2007’s store synder var Red Hot Chili Peppers, hvis koncert ikke alene fik blot én stjerne hos GAFFA, men også hos Berlingske Tidende, Fyens Stiftstidende, BT og Politiken, mens Ekstra Bladet slet ingen stjerner gav til det dyre californiske orkester.

Men Red Hot Chili Peppers – og Queens of The Stone Age, der kun spillede til to stjerner – bærer ikke hele skylden. Sammenlignet med de fleste andre år var der simpelthen også færre fem- og seks-stjernede oplevelser end normalt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA