x

Nu kan du købe musik i flerspors-versioner

Nu kan du købe musik i flerspors-versioner

I samarbejde med danske og internationale pladeselskaber giver det danske firma ReelTrak nu musikelskere muligheden for at købe originalmusik i flerspors versionr, kaldet stems, til brug for blandt andet undervisning, inspiration og remixes. Det er et opgør med det fastlåste musikværk lagret som stereofil og salgsvare til forbrugeren.

"ReelTrak-tjenesten har udviklet den teknologiske løsning, der gør adgangen til originale stems let, og efterspørgslen er imponerende. Det er stor glæde for dem, der lever af at producere og sælge originalmusik," udtaler Michael Kratz, CTO i ReelTrak.

Under overskriften "practice, create or play" vil ReelTrak skabe grundlag for afsætning af musikken til nye målgrupper. Et marked, kreative brancher godt kan få øje på:

"Det er klart, at fleksibiliteten i at kunne fortsætte en sang instrumentalt nede under filmdialogen sætter en ny præmis, der gør, at vi fremadrettet vil komme til at bruge langt mere original danskproduceret musik i vore film", siger Steffen Addington, chef for Nordisk Film Audio og Edit.

Indbyggede funktioner hos ReelTrak-tjenesten som justering af tempo, toneart og loop vil ifølge ReelTrack forkorte forberedelsestiden i musikundervisningen drastisk. Det betyder på det praktiske plan, at for eksempel jazzmusikere på MGK og konservatoriet vil kunne isolere det enkelte instrument i sangen og høre præcis, hvad ens favoritmusiker spiller.

"ReelTrak kommer til at løse rigtig mange musikalske udfordringer for os i hverdagen, når børnene skal udfolde sig musikalsk. Den nye skolereform betyder mindre tid for os lærere til forberedelse af musikundervisning og samspil. Det vil være en drøm, der går i opfyldelse, når vi kan købe originale multitracks og noder til undervisning og sammenspilsbrug, fortæller Brian Lauridsen, musiklærer på Vildbjerg Skole.

Fakta: Hvad er stems?
En stem kan defineres som en rolle eller sektion i en produktion eller et arrangement. En stem kan være "trommer", som i så fald er et stereoaudiotrack, der indeholder alle trommelydene. Andre eksempler på stems kan være "horn", "keys", "guitars" og "backingvokaler".

ReelTrak-appen vil være tilgængelig på de mest gængse computerplatforme som Apple OS X, iOS og Windows. Fra februar 2016 beta-testes der live på den danske del af tjenesten. Apple OS X-applikationen kan downloades på www.reeltrak.com og snart også på andre computerplatforme. International lancering af ReelTrak vil ske i løbet af 2016.
Se mere på www.reeltrak.com

En sang delt op i stems koster 79,-, og lige nu kan du købe stems med blandt andre Turboweekend, Per Vers og Laust Sonne.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA