x

Grohl: Lad ungerne larme

Grohl: Lad ungerne larme

Fire engelske teenagers er kommet i problemer i Cornwall, fordi lokale myndigheder synes, at de larmer, når de øver med deres heavy-metal-band Black Leaves of Envy. Heldigvis er Dave Grohl kommet dem til undsætning i et åbent brev til byrådet i Cornwall. Det skriver Rolling Stone. 

Black Leaves of Envy øver i en garage, men det larmer altså for meget ifølge Cornwalls byråd, som har bedt bandet skrue ned for deres forstærkere til 30-40 decibel. Det svarer til, at de spilleglade teenagers må larme lige så meget som et køleskab eller en opvaskemaskine. En af medlemmernes far forklarer til avisen Plymouth Harald, at bandet ikke har været i stand til at øve i tre måneder under så lav volume. 

Det har fået Black Leaves of Envy til at kontakte Dave Grohl i håb om at få lidt støtte, og minsandten om ikke Grohl har skrevet et åbent brev, hvori han forklarer, at "bandet har svært ved at fungere inden for de nuværende regler for støj, som er blevet dem påtvunget."

Han fortsætter med at appellere til musikkens større nytteværdi og fortæller, hvordan han selv begyndte sin musikkarriere i en garage, og hvordan det blev en vigtig del af hans opvækst og hjalp ham gennem hårde tider. "Musik er ikke blot en sund fritidsaktivitet, det er et vidunderligt kreativt afløb for børn, og det nærer en følelse af fællesskab nødvendig for den følelsesmæssige og sociale udvikling af ethvert barn," skriver han.

Grohl understreger, hvor vigtigt det er med at have billige øvelokale til at huse musikalsk talent. "Jeg tror, at det er altafgørende, at børn har et sted, hvor de kan udforske deres kreativitet og skabe en fornemmelse for sig selv gennem sang," skriver han. "Bevarelsen af sådanne er udslagsgivende for kunsten og musikkens fremtid. Uden dem, hvor ville vi så være?" Han tilføjer, at hans egne børn har gavn af, at han har gjort det til en prioritet i sit eget hjem.

"For jeres lokale band Black Leaves of Envys skyld, og for generationer af unge musikere, som de muligvis måtte inspirere, beder jeg jer om at genoverveje jeres restriktioner sat på volumen i deres private øvelokale," konkluderer han. "Jeg tror, at ved at gøre dette, sender I budskabet, at Cornwall ikke kun er hjem for musik og kunst, men også et sted, der opfordrer børn til at følge deres drømme i en verden, hvor alt er muligt."

I begyndelsen af marts lavede Foo Fighters en komisk video, hvor de én gang for alle fejede alle rygter om deres opløsning af vejen. Den falske video sluttede på episk vis med ordene: "For the millionth time we're not breaking up. And nobody's going fucking solo!".

Du kan se hele Dave Grohls brev på Foo Fighters' hjemmeside her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA