x

Stream hyldestkoncert til David Bowie

Stream hyldestkoncert til David Bowie

En stjernespækket hyldestkoncert i New York til ære for David Bowie - hvor blandt andre Blondie, Pixies og The Roots deltager - vil blive streamet live via Skype fredag den 1. april. Det skriver NME.

Arrangørerne af "The Music of David Bowie" har slået sig sammen med Skype til at streame koncerten. De beder til gengæld blot om donationer, som vil gå til forskellige musik- og kunstvelgørenhedsorganisationer. 

Mere end et dusin musikere vil fremføre covers af den afdøde legendens sange i Radio City Music Hall den 1. april. Heriblandt The Flaming Lips, Patti Smith, Laurie Anderson, Cat Power og flere. Donny McCaslin Group, som samarbejdede med Bowie på hans sidste udgivelse "Blackstar" og som indbefatter superproducer Tony Visconti blandt deres medlemmer, vil også optræde til koncerten.

"The Music of David Bowie" har fundet sted de sidste 12 år på Carnegie Hall. Lineuppen til årets koncert blev offentliggjort via The New York Times i januar, kun få timer, før nyheden om Bowies død blev offentlig.

Promoter Michael Dorf fortæller Pollstar, at han havde håbet, at Bowie måske ville komme til koncerten. "Fra en promoters synspunkt udsolgte koncerten på to timer - alle 2800 billetter - og det har jeg aldrig oplevet før," fortæller Dorf. "Men det er en bittersød succes på den måde, at det nu er en hyldest til en afdød i modsætning til en hyldest til en, der kunne have være til stede blandt publikum."

David Bowie døde af kræft den 10. januar. Han udgav sit sidste album "Blackstar" blot to dage før på sin fødselsdag den 8. januar. GAFFAs anmelder Finn P. Madsen kvitterede med fem stjerner og konkluderede: "David Bowies genkomst på Blackstar er af næsten bibelske dimensioner, hvor han undfanger sit første lille mesterværk i mere end 30 år."

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA