x

Alive Festival offentliggør fire nye navne

Alive Festival offentliggør fire nye navne

Når sensommeren melder sin ankomst og Thy-festivalen Alive Festival for ottende gang løber af stablen den 11.-13. august 2016, er det blandt andet med prisvindende dansk rock.

De fire nye kunstnere på årets musikprogram er Bikstok, Phlake, Virgin Suicide (billedet) og Emilie Ramirez.

Bikstok var skelsættende indenfor deres genre, da de i midt 00'erne banede vejen for hele dancehall-genren, der lagde Danmark ned i flere år. Den danske supertrio bestående af Blæs Bukki, Pharfar og Eaggerman blev gendannet sidste år, hvor de udkom med pladen "Uranium". GAFFAs musikanmelder Henrik Bæk kvitterede med fem stjerner og skrev: "Bikstok sætter alle konkurrenterne på plads med denne vanvittige opturs-ep."

Phlake har det seneste halve år haft en utrolig succes. Det startede med deres debutsingle "So Faded", og den blev fuldt op af singlen "Pregnant", som blev P3s Uundgåelige - en single som i dag har over ni millioner afspilninger på Spotify. Duoen fortalte til GAFFA tidligere på måneden: "Det er begyndelsen på et eventyr." Læs hele interviewet her.

Udlandet banker allerede på for Virgin Suicide. Den engelske avis The Guardian havde i denne måned bandet som "Band of The Week". Det selvbetitlede debutalbum modtog fire stjerner i GAFFA, der skrev: "På deres debut sender den københavnske kvintet lytteren tilbage til 80'ernes "jangly"guitardrevne indiepop, hvor særlig The Smiths var bannerførere for en særlig britisk, altomfavnende hjerteve og længsel."

Den sidste artist i denne omgang er Emilie Ramirez. Bag dette kunstnernavn findes den 21-årige Emilie Fausing, der befinder sig i et poppet, soulet univers. Ud over Alive Festival er den fremadstormende sangerinde også at finde på Roskilde Festival og Danmarks Grimmeste Festival. Hun udgav tidligere i marts sin debut-ep, "Grandma Said". Læs anmeldelsen her

Tidligere er The Minds of 99, Blaue Blume, CHINAH og Jonah Blacksmith offentliggjort.

Alive Festival foregår i Thy/Thisted fra torsdag den 11. til lørdag den 13. august 2016. Billetsalget er i gang via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA